«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ»

Προς συνάνθρωπο Έλληνα,
Σου στέλνω αυτό το διαδικτυακό γράμμα για να σου θυμίσω κάποια πράγματα που σε αφορούν. Αφορούν εσένα. Αφορούν τα παιδιά σου. Αφορούν τους αγαπημένους σου, την Ελλάδα και όλους μας.
Αδερφέ μου Έλληνα δες εκεί έξω. Δεν την κοινωνία. Κάτι δεν πάει καλά και το ξέρεις. Θολή και αλλοιωμένη η εικόνα της κοινωνίας, η ....
εικόνα της Ελλάδας μας. Αν σε ρωτήσω γιατί,
ίσως μου απαντήσεις πως "φταίνε οι πολιτικοί που τα φάγανε. Είναι προδότες". Ίσως μου απαντήσεις "φταίμε όλοι και τώρα πληρώνουμε τα λάθη μας".

Φίλε μου Έλληνα έχεις δίκιο. Φταίνε αυτοί που αποδείχτηκαν ανάξιοι ηγέτες δίχως ηθικές αναστολές. Αλλά φταίμε και εμείς που τους συντηρούσαμε με τη ψήφο μας είτε από προσωπικά "πιστεύω", είτε από συμφέρον. Αν όμως πρέπει να μοιράσουμε το φταίξιμο μεταξύ αυτών και εμάς, τότε αυτοί παίρνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτοί ξεκίνησαν και καθιέρωσαν το πελατειακό κράτος μας. Αυτοί ξεκίνησαν, καθιέρωσαν και προώθησαν από γενιά σε γενιά το "βόλεμα", το "λάδωμα", το "μάσημα" και την έλλειψη βασικών ηθικών κανόνων. Τώρα όμως καλούμαστε να διορθώσουμε και εμείς το δικό μας λάθος.
Συνάνθρωπε Έλληνα ξέρεις ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των λαθών; Είμαι σίγουρος πως ξέρεις. Είναι η σημερινή κατάσταση. Για δες λίγο το παρελθόν. Το 1974 έχουμε τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας. Τι έγινε όμως μέσα σε αυτές τις δεκαετίες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα; Θα σου θυμίσω με λίγα λόγια. Με την άδεια μας, κυβερνηθήκαμε από τα 2 μεγάλα κόμματα. Και ποια τα αποτελέσματα; Θα σου θυμίσω πάλι με λίγα λόγια. Ψευτοανάπτυξη, δάνεια, συσσώρευση χρέους, ψέμα και πελατειακό κράτος. Τα 2 κόμματα που φάνταζαν διαφορετικά, τελικά δεν ήταν και τόσο αφού δρούσαν με παρόμοιο τρόπο που μας οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.
Και σε ρωτάω φίλε μου Έλληνα. Άξιζε που τους ψηφίσαμε τόσες φορές; Είτε εμείς είτε οι προηγούμενες γενιές. Τα μεγάλα δάνεια κατέληξαν περισσότερο χρέος παρά ανάπτυξη. Αν είχαν χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι περισσότερο για φαγοπότια (βλέπε Άκη που δεν είναι ο μόνος), τώρα δεν θα είχαμε χρέος - όχι μεγάλο τουλάχιστον και δεν θα ήμασταν στη σημερινή κατάσταση. Το ψέμα που έταζε λαγούς με πετραχήλια άξιζε; Όχι γιατί συντηρούσε το σάπιο κράτος του συμφέροντος και οδηγούσε σταθερά στη σημερινή κατάσταση. Το "βόλεμα" και το "λάδωμα" του πελατειακού κράτους άξιζε; Όχι γιατί κοίτα πως τελικά ισοπεδώθηκαν όλα και πως απολύονται όλο και περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί εκ των οποίων ήταν οι λεγόμενοι "βολεμένοι". Μαζί τους βέβαια, και ας μην φταίνε, απολύονται και αυτοί που βρίσκονταν στο δημόσιο και είχαν τα προσόντα και την όρεξη να δουλέψουν. Πάντα κοντά στα ξέρα καίγονται και τα χλωρά. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για άλλες "εγκληματικές" ενέργειες των κυβερνόντων τις τελευταίες δεκαετίες σε θέματα γεωστρατηγικά όπως η κήρυξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.
Ας αφήσουμε όμως για μια στιγμή το σύγχρονο παρελθόν της Ελλάδας. Όπως είπαμε, το σύγχρονο παρελθόν της Ελλάδας
Keywords
Τυχαία Θέματα