Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η ΜΙΤ

Ένα νέο βιβλίο, συνέχεια του «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ» (έκδοση 1988, επανέκδοση 2010), έρχεται στην ουσία να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Δηλαδή, να ενώσει τα πολύ μικρά και συνήθως δυσδιάκριτα κομμάτια του παζλ της μυστικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Μια δράση που δεν περιορίζεται
μόνο στα στελέχη της ΜΙΤ, αλλά επεκτείνεται πλέον σε προσωπικό άλλων υπηρεσιών αλλά και οικονομικών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μια δράση που συγκροτεί τη νέα απειλή για τη χώρα μας, μια απειλή ύπουλη και πολύ πιο επικίνδυνη από την καθαρά στρατιωτική απειλή, που....
φυσικά συνεχίζει να υφίσταται. Πρόκειται για το βιβλίο “Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MİT”, του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μάνου Ηλιάδη, που, όπως αναφέρει ο εκδότης, είναι ο Νέστωρ του αμυντικής αρθρογραφίας στην Ελλάδα, ο οποίος μετά από εξαντλητική δεκαετή έρευνα, συνέλεξε τις ψηφίδες της μυστικής υπονομευτικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα και εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του τις συνέθεσε με υπευθυνότητα, σχηματίζοντας την εικόνα της νέας τουρκικής απειλής για την πατρίδα μας.
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο έμπειρος αναλυτής και συγγραφέας αναφέρει στον επίλογο του βιβλίου του:
«Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του βιβλίου, ο βασικός σκοπός του συγγραφέα ήταν να αναδείξει την έκταση της τουρκικής απειλής που θέτει η πολυσχιδής κατασκοπευτική δραστηριότητα και εν γένει υπονομευτική δράση των τουρκικών υπηρεσιών, με την παρουσίαση σε ένα ενιαίο σύνολο όλων των επισημανθέντων περιστατικών. Και τούτο διότι οι τουρκικές αυτές δραστηριότητες, οσάκις αποκαλύπτονται και προβάλλονται από τον τύπο ως μεμονωμένα περιστατικά, είτε απασχολούν πρόσκαιρα την κοινή γνώμη, είτε την εθίζουν σε αυτά, κατά τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στον αέρα ή στην θάλασσα.
Η διαφορά μεταξύ των περιστατικών κατασκοπείας και συναφών ενεργειών αφ’ ενός και των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα και στην θάλασσα αφ’ ετέρου είναι η εξής. Με τις τουρκικές προκλήσεις, την έμπρακτη δηλαδή αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, επιδιώκεται η σε βάθος χρόνου παγίωση καταστάσεων και η δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία όμως είναι αδύνατον να επιβληθούν χωρίς την κατάληξη σε βίαιη αντιπαράθεση. Και τούτο διότι η πίεση της κοινής γνώμης σε ενδεχόμενη απώλεια εθνικής κυριαρχίας καθίσταται τόσο έντονη που η προσφυγή στον πόλεμο καθίσταται σχεδόν αναπόφευκτη, όσο και εάν η συχνότητα των τουρκικών προκλήσεων, δια της συνεχούς αναφοράς τους στα ΜΜΕ, έχει προκαλέσει ένα είδος «μιθριδατισμού» στην κοινή γνώμη.
Με τις δραστηριότητες, όμως, που αποτελούν το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, η γνώση των οποίων παραμένει κτήμα συγκεκριμένων μόνον υπηρεσιών και μελών της κυβερνήσεως, η άγνοια της κοινής γνώμης, δεν της επιτρέπει να λειτουργεί ως μηχανισμός πιέσεως στην κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Υπό την έννοια των παραπάνω, ο προαν
Keywords
Τυχαία Θέματα