Η «ομερτά» έσπασε την… ομερτά!

Σοφία Βούλτεψη

Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική.

Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με....
άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, όλοι οι
σοβαροί οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως το ευρώ θα χαθεί και η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν σωθεί τώρα η Ελλάδα και στη χώρα μας έπεφτε ο πρώτος νεκρός, στο κοινοβούλιο ξεσπούσε καυγάς επειδή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «ομερτά» (νόμος της σιωπής).

Οι εικόνες που έστειλε χθες η εθνική αντιπροσωπεία σε έναν καθημαγμένο λαό αποκαλύπτουν την απόλυτη διάλυση που επικρατεί στη χώρα.

Ομερτά ο κ. Τσίπρας; Τζάμπα μάγκες, ο κ. Βενιζέλος. Ο τελευταίος, χρειάστηκε να κατηγορηθεί ευθέως για «μυστικές συνεννοήσεις» με την τρόικα, για να δημοσιοποιήσει την επιστολή με την οποία η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις έναντι του ΔΝΤ.

Ο υπουργός των Οικονομικών κατέθεσε την επιστολή καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας – που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν μπει στον κόπο να ζητήσουν να δουν την επιστολή – ενώ το χειροκρότημα αξίζει στον Τσίπρα που πέτυχε την δημοσιοποίησή της.

Ο παραλογισμός που επικρατεί είναι τόσο μεγάλος, που ο κ. Βενιζέλος είπε πως σκόπευε να δώσει την επιστολή κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης εκ μέρους του κ. Τσίπρα.

Θεώρησε δηλαδή πως το αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι μια τέτοια επιστολή, εξαρτάται από το αν θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο!

Και βέβαια, επετέθη ξανά κατά των πάντων – ακόμη και των «προχειρολογούντων» δημοσιογράφων – παραδέχθηκε ότι υποτασσόμαστε «σ’ αυτήν την μοίρα» επειδή δεν έγιναν εγκαίρως τα δέοντα, αλλά για την ταμπακιέρα και πάλι δεν είπε τίποτε, ενώ για άλλη μια φορά κινδυνολόγησε αγρίως.

Δεν εξήγησε, όμως, ποια σχέση μπορεί να έχει το χρέος της χώρας με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου.

Πολύ περισσότερο που οι δανειστές δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν σε ακραίες ενέργειες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ευρώ.

Επομένως, η σύνδεση του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου και του περίφημου άρθρου 17 ουδεμία σχέση έχει – και δεν θα μπορούσε να έχει – με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων.

Αν αυτό συνδέθηκε, έγινε για καθαρά εκβιαστικούς λόγους και επειδή η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να φέρει μία επένδυση, να προχωρήσει σε μια αποκρατικοποίηση, να φέρει και το παραμικρό έσοδο στη χώρα.

Έτσι, για μία δόση δανείου, η κυβέρνηση, αφού επί μήνες ολόκληρους μετά την 21η Ιουλίου αδράνησε, κατόρθωσε να φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου.

Ο δε κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να υποτιμήσει την απόφαση της Λούκας Κατσέλη να μην ψηφίσει το άρθρο 37, είπε απ
Keywords
Τυχαία Θέματα