Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ή ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ;

Του Παναγιώτη ΤελεβάντουΠολύ ορθές οι παρατηρήσεις του καλού και αγωνιστή θεολόγου κ. Ι. Τάτση αναφορικά με το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων Πολιτείας και Εκκλησίας, δίνεται η τελευταία ευκαιρία στην Εκκλησία να ορθώσει ανάστημα για να σώσει το μάθημα των Θρησκευτικών...


Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΤΑΤΣΗ
_________

Ο κ. Τάτσης έχει προσχωρήσει - τον τελευταίο καιρό - σε όσους καλούς πατέρες και αδελφούς, πιστεύουν ότι η Εκκλησία εμπαίζεται από την Πολιτεία και γι’ αυτό πρέπει να σταματήσει να δίνει εμπιστοσύνη
στις αφερέγγυες υποσχέσεις των άθεων κρατούντων.

Δεν γνωρίζω γιατί το πιστεύει αυτό ο κ. Τάτσης και γιατί τα άρθρα του τον τελευταίο καιρό, σε αντίθεση με προηγούμενα - ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος - που είχε γράψει, υιοθετούν τη θεωρία του εμπαιγμού της Εκκλησίας από την Πολιτεία και όχι της συνωμοσίας των περί τον Αρχιεπίσκοπο με τους άθεους κυβερνώντες.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;
________

Ο κ. Τάτσης έχει καλές πηγές πληροφοριών, άριστες σχέσεις με τον “Ορθοδοξο Τύπο” και τον π. Θέοδωρο Ζήση και με μέλη της Ιεραρχίας και είναι ενδεχόμενο η διαφοροποίηση της θέσης που διατυπώνει πρόσφατα να οφείλεται στην καλή πληροφόρηση που έχει.

Η δική μου εκτίμηση όμως - ίσως επειδή ζω μακράν του θέατρου των εξελίξεων ή ίσως για κάποιο άλλο λόγο - είναι ότι το πρόβλημά μας ΔΕΝ είναι τι θέλουν να κάνουν οι άθεοι κυβερνώντες, αλλά τι έχουν συμφωνήσει στα παρασκήνια με τους άθεους η κλίκα των Ιερωνύμου, Γιαγκάτζογλου, κτλ.. Μια άποψη που υιοθετούσε στο παρελθόν και ο κ. Τάτσης. Για να τη διαφοροποιήσει σημαίνει - εικάζω - ότι έχει επιπρόσθετες πληροφορίες που αγνοώ.

ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
__________

Σε ένα η συμφωνία μας με τον καλό θεολόγο ουδόλως διαφοροποιείται.

Στο ότι ΟΛΑ κρίνονται αυτές τις μέρες. Θα προσθετα όχι ΜΟΝΟΝ για το μάθημα των θρησκευτικών. Γι’ αυτό και επιβάλλεται ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Θα το κάνουν όμως;

ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
______________

Αν κρίνω από τις δηλώσεις πολλών ιεραρχών που διαφοροποιούνται άμεσα ή έμμεσα από τις Αρχιεπισκοπικές επιλογές, έχουμε να κάνουμε περισσότερο με εκδήλωση αγανάκτησης, παρά για διάθεση μετωπικής σύγκρουσης Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ακούμε λεκτικά πυροτεχνήματα παρά σοβαρή και μεθοδευμένη αντίδραση στα κατακλυσμιαία γεγονότα που θα ακολουθήσουν με αναπόδραστη νομοτέλεια, σε βάρος της Εκκλησίας, αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα