Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει Οθωμανική Αυτοκρατορία και η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα - Αιγαίο ασπίδα»

Εκατό χρόνια μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία κάνει εκ νέου την εμφάνισή της στην διεθνή σκηνή. Επιδιώκει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του 19ου-20ου αιώνα, η οποία είναι μια άμεση απειλή για τα συμφέροντα όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Δείτε τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά τις τελευταίες εβδομάδες που έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στο...
Ισραήλ, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι τριβές της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, η οποίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη
διατήρηση της συμμαχίας μεταξύ των δύο. Η τουρκική ηγεσία παρέχει μια....
ισχυρή υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους, και απείλησε να απευθύνει έκκληση προς τις διεθνείς αρχές με το αίτημα, την παρακολούθηση του ισραηλινού πυρηνικού προγράμματος και απειλεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των ισραηλινών για την εξόρυξη των πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο συμφερόντων Ισραήλ.
Τέλος, σοβαρή ανησυχία στο Ισραήλ προκλήθηκε από το γεγονός ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υπογράψει μια σημαντική στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο κατά την αντίστοιχη επίσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης. Φυσικά, αυτό είναι μια ιστορική μέρα για την ιστορία ολόκληρης της Μέσης Ανατολής. Με δεδομένη την έντονη αύξηση του αντι-Ισραήλ αίσθηματος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, καθώς και τη συνεχιζόμενη διαδικασία της εξέλιξης της εξουσίας σε αρκετές χώρες της Βόρειας Αφρικής, τις ανησυχίες των Ισραηλινών για τη δραστηριότητα της Άγκυρας στην αιγυπτιακή κατεύθυνση είναι αρκετά κατανοητό.

Σενάρια για την χειρότερη περίπτωση για το μέλλον της Τουρκικής ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή είναι, η επιστροφή του Ισραήλ στις ημέρες της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όταν η χώρα ήταν σχεδόν στην πολιορκία των εχθρικών γειτόνων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο Τελ Αβίβ θα είναι πολύ χειρότερα, γιατί η Άγκυρα μπορεί να γυρίσει από σύμμαχος σε εχθρός και μάλιστα σε πιο επικίνδυνο από όλες τις αραβικές χώρες μαζί.
Η Τουρκία απειλεί το Ισραήλ για να στείλετε ένα νέο "στολίσκο ελευθερίας" στη Γάζα υπό την προστασία των τουρκικών πολεμικών πλοίων του Ναυτικού, καθώς και τα εφόδια εκείνα που η μοίρα που θα βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ερυθρά Θάλασσα. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο Ερντογάν έστειλε μια άλλη μοίρα με την ισραηλινή ακτές της Μεσογείου, φαίνεται ότι οι Τούρκοι απειλούν το Ισραήλ με πλήρη ναυτικό αποκλεισμό.



Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ισραηλινό-τουρκικές επιπλοκές που συνέβησαν το 2010. Η σταδιακή ψύχρανση των σχέσεων τους έχει παρατηρηθεί από το 2008, παράλληλα με την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής δραστηριότητας των τουρκικών ισλαμιστών στην εξουσία. Τους τελευταίους έξι μήνες η προσπάθεια του Ερντογάν στον τομέα αυτό να ήταν πιο εμφανής. Ωστόσο, η αντι-Ισραήλ ρητορική της τουρκικής ηγεσίας δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις του, που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την επιθυμία να αψηφά το Ισραήλ.<
Keywords
Τυχαία Θέματα