Και τυπικά σε χρεοκοπία - Η S&P ο τρίτος οίκος που μας πτώχευσε.

Πριν από λίγη ώρα η Standard & Poors, έγινε ο τρίτος οίκος που κήρυξε την Ελλάδα σε «επιλεκτική χρεοκοπία» θεωρώντας ότι η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται "αδυναμία αποπληρωμής του".

Παράλληλα, επαναδιατύπωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε «C» επίπεδο. Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Αυτά που....
υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος της περί "ανάγκης αναδιάρθρωσης
εκ νέου σε δύο χρόνια". . Η βαθμίδα ανάκαμψης παραμένει στο «4». Αυτό υποδηλώνει πιθανότητα 30%-50% ανάκτησης του αρχικού κεφαλαίου από τους ομολογιούχους, οι τίτλοι των οποίων υπόκεινται σε μείωση 20% της καθαρής ονομαστικής αξίας σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής.
Στην πλέον αρνητική εκτίμηση για την πορεία του ελληνικού χρέους προχώρησε "ο τρίτος της παρέας" των μεγάλων΄οίκων η Standard & Poor's με...

σχετική δήλωση του Ντέϊβιντ Μπίαρς, ανώτατου στελέχους του οίκου στην οποία αναφέρει ότι "Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρείται πιθανή εντός της επόμενης διετίας.

Παράλληλα, προαναγγέλθηκε ότι «μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη». «Eχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» επισήμανε το στέλεχος της S&P.

«Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι» δήλωσε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P, ενώ τη Δευτέρα έλαβε αξιολόγηση υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας από τη Moody's. Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ.Μπίαρς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή).

Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα - δύο χρόνια». Βέβαια η παραπάνω δήλωση δεν είναι απλά καταδικαστική για όποιον ξένο θέλει να επενδύσει στην ελληνική οικονομία. Είναι απαγορευτική, για όποιον γνωρίζει τι σημαίνει Standard & Poor's. Το ότι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπάρχει ξεχωριστός δείκτης αξιών Standard & Poor's, νομίζουμε ότι μιλάει μόνο του...

Τι σημαίνει αυτό: Κατ'αρχήν δικαιώνονται αυτοί (και μεταξύ αυτών ίσως ο μοναδικό Μεσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα, το defencenet.gr) που υποστήριζαν ότι η λύση που δόθηκε την Πέμπτη αφορούσε μόνο το "ξεφόρτωμα" των ελληνικών ομολόγων από τις ιδιωτικές τράπεζες προς την ΕΚΤ και το EFSF και όχι ελάφρυνση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό το 30% που επιτυγχάνεται μετά κόπων και βασάνων είναι παντελώς ανεπαρκές. Από την στιγ
Keywords
Τυχαία Θέματα