Κουβάλησαν τους νεοναζί στη Χαλυβουργία και θέλουν να βγουν και από πάνω

Την ανάγκη για ενίσχυση της «περιφρούρησης του αγώνα» επειδή «όσοι έρχονται εδώ δεν έρχονται όλοι για το καλό μας», τόνιζε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Σιφωνιός. Σ’ αυτούς, πάντως, που δεν πηγαίνουν για το καλό των απεργών χαλυβουργών φαίνεται πως δεν συγκαταλέγονται οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής». Αυτοί, με επικεφαλής δυο από τα πρωτοπαλίκαρα του ελληνικού νεοναζισμού, τους .............
Κασιδιάρη και Παναγιώταρο, έγιναν δεκτοί στο χώρο της απεργίας,
ενώ ο ίδιος ο Σιφωνιός έκανε τον κονφερανσιέ στο σόου που έδωσαν οι Χρυσαυγίτες, υποδεχόμενός τους, χειροκροτώντας τον «σκίνχεντ» Κασιδιάρη που… απηύθυνε χαιρετισμό και προσφωνώντας τους στο τέλος!

Το πιο προκλητικό όλων είναι ότι η φυλλάδα του Περισσού, είκοσι μέρες πριν την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στη Χαλυβουργία, είχε επιχειρήσει μια χυδαία προβοκάτσια, ταυτίζοντας την «Κόντρα» με τη «Χρυσή Αυγή» («Κοινοί “προβληματισμοί” από “Κόντρα” και “Χρυσή Αυγή”», Ριζοσπάστης, 28.1.2012).

Σ’ αυτή τη χυδαία προβοκάτσια του Περισσού απαντήσαμε στο φύλλο μας της 4ης Φλεβάρη, με σχόλιο υπό τον τίτλο «Γιατί ο Περισσός επιτίθεται στην “Κόντρα”;» (βλέπε http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=15824&cat_id=22). Γράφαμε σ’ αυτό το σχόλιο:
«Προβοκάτσια από τον τίτλο ακόμα, που αποκαλύπτει ότι τα δημοσιεύματα της “Κ” για την απεργία των χαλυβουργών, που έχουν γνωρίσει μεγάλη διάδοση στο Διαδίκτυο, “πόνεσαν” την ηγεσία του Περισσού. Κάποιους προβληματισμούς είδε μέσα στις γραμμές του, αλλιώς δεν θα έστηνε την προβοκάτσια (…) Οι αναγνώστες της “Κ” γνωρίζουν βέβαια την αλήθεια για τις θέσεις της εφημερίδας. Οι αναγνώστες του “Ριζοσπάστη” δεν την γνωρίζουν (τουλάχιστον αυτοί που δεν παρακολουθούν συστηματικά το Διαδίκτυο). Και βέβαια, η ηγεσία του Περισσού πετσόκοψε ένα σχόλιο, αφαιρώντας όλα τα ουσιαστικά σημεία του για να το διαστρεβλώσει γκεμπελίστικα και έκρυψε ένα πολύ μεγαλύτερο άρθρο που αναφερόταν αναλυτικά στην απεργία των χαλυβουργών και στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει σε βάρος των εργατών ο Περισσός, αδιαφορώντας για τη νίκη του αγώνα τους και ενδιαφερόμενος μόνο για την προώθηση της δικής του εκλογικής και συνδικαλιστικής τακτικής. Μιας τακτικής που μετατρέπει τους απεργούς σε διαμαρτυρόμενους απολυμένους και όχι σε εργάτες που θα επιβάλλουν το ταξικό τους δίκιο».
Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι η «Χρυσή Αυγή» θα γινόταν δεκτή στον Ασπρόπυργο, εκεί που μαζεύονται οι απεργοί χαλυβουργοί και που ο Περισσός τόσες φιέστες έχει στήσει. Δεν φανταζόμασταν ότι ένας νεοναζί «σκίνχεντ» θα μιλούσε από το ίδιο βήμα που έχει μιλήσει η Παπαρήγα και τόσα άλλα στελέχη του Περισσού.
Η φιέστα των εργατοκάπηλων νεοναζί έγινε την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Φρόντισαν να την κοινοποιήσουν οι ίδιοι με βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο. Τους βλέπουμε να προσέρχονται στο εργοστάσιο κουβαλώντας μερικές κούτες με τρόφιμα: μερικά γάλατα, μερικά μακαρόνια και δυο πεντόκιλα με λάδι. Ολα από άγνωστες μάρκες. Ισως να τ’ άρπαξαν από κ
Keywords
Τυχαία Θέματα