Μειώνονται οι αριθμοί παιδικής θνησιμότητας ανά τον κόσμο

Ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν ετησίως πριν φθάσουν στην ηλικία των πέντε ετών, μειώθηκε στα 7,6 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2010 από 12 εκατομμύρια και πλέον το 1990, ανακοίνωσαν χθες η UNICEF και ο...
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Υπολογίζεται ότι 12.000 λιγότερα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα απ΄ ότι πριν από μια δεκαετία, τονίζουν η UNICEF και ο Π.Ο.Υ στην ετήσια έκθεσή τους για την παιδική θνησιμότητα.

Ακόμα και στην υποσαχάρια
Αφρική όπου το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας είναι πολύ υψηλότερο, υπάρχει σημαντική βελτίωση, καθώς οι θάνατοι των παιδιών μειώθηκαν στο μισό και πλέον την τελευταία δεκαετία, ένδειξη ότι ακόμα και στις πιο πτωχές περιοχές έχει σημειωθεί πρόοδος, δήλωσε ο Αντονι Λέικ, εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF.

"Παρά τη βελτίωση, πάνω από 21.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν", τόνισε ο Λέικ.

Στο διάστημα από το 1990 ως το 2010 ο ετήσιος αριθμός θανάτων παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε μειώθηκε σε 57 ανά 1.000 γεννήσεις από 88 ανά 1.000 γεννήσεις το 1990.

Παρ΄ όλα αυτά, η μείωση της παιδικής θνησιμότητας δεν αγγίζει τους στόχους που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη το 2000 για μείωση του αριθμού των θανάτων κατά τα δυο τρίτα ως το 2015 και σύμφωνα με το UNICEF και τον Π.Ο.Υ χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

"Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η επένδυση στην υγεία των παιδιών είναι μια καλή επένδυση και ένδειξη ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στα επόμενα χρόνια", δήλωσε η δόκτωρ Μάργκαρετ Τσαν, γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με την Τσαν, πολλοί είναι οι παράγοντες που συντελούν στη μείωση του ποσοστού της παιδικής θνησιμότητας, ανάμεσά τους η μεγαλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για να νεογέννητα, πρόληψη και θεραπεία των παιδικών ασθενειών, εμβολιασμοί και πρόσβαση σε καθαρό νερό και σε καλύτερη διατροφή.

"Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε ο,τιδήποτε εξασφαλίζει υγεία παγκοσμίως", τόνισε ο Ιαν Πετ, επικεφαλής των Συστημάτων Υγείας και Στρατηγικού προγραμματισμού της UNICEF.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα