Νέα μέτρα φέρνει η άνοδος του γεν

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα προειδοποίησε σήμερα ότι το υπερτιμημένο γεν απειλεί τη βιομηχανία της χώρας και την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων από τον σεισμό και το τσουνάμι της....
11ης Μαρτίου περιοχών.

"Η ιστορική άνοδος του γεν, σε συνδυασμό με την άνοδο των αναδυομένων οικονομικών δυνάμεων, αντιπροσωπεύει μία άνευ προηγουμένου απειλή για τη βιομηχανία μας. Υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισης των βιομηχανιών μας και απώλειας θέσεων εργασίας.

Εάν συμβεί αυτό, δεν θα κατορθώσουμε να βγούμε από τον αποπληθωρισμό ούτε να ανοικοδομήσουμε τις κατεστραμμένες περιοχές", δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την πολιτική της κυβέρνησής του.

"Οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα αυτό", δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η Ιαπωνία παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και στις 4 Αυγούστου 2011, αγοράζοντας μαζικά γεν, χωρίς να κατορθώσει να μειώσει την ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου.

Από την πλευρά της η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική σε μία προσπάθεια μείωση της αξίας του ιαπωνικού νομίσματος.

Ο Γιοσιχίκο Νόντα ανακοίνωσε επίσης ότι το κράτος θα καθορίσει από σήμερα μέχρι το καλοκαίρι του 2012 μία νέα μακροπρόθεσμη ενεργειακή του πολιτική, αναθεωρώντας πλήρως την ενεργειακή της στρατηγική μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό, η Ιαπωνία θα θέσει ως στόχο "τη μείωση κατά το δυνατόν του μεριδίου της ενέργειας που παράγεται από πυρηνικούς σταθμούς" υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να γίνει παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτόν.

"Θα ξεκινήσουμε από το σημείο μηδέν και θα παρουσιάσουμε από τώρα έως το επόμενο καλοκαίρι ένα νέο ενεργειακό σχέδιο με ορίζοντα το 2030", είπε ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Πριν από την καταστροφή της Φουκουσίμα, η Ιαπωνία είχε θέσει ως στόχο να αυξήσει στο 50% το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται σε πυρηνικούς σταθμούς, ο οποίος ανατράπηκε από την πυρηνική κρίση.

Ο Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε ότι αφού υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που σήμερα βρίσκονται εκτός λειτουργίας θα επαναλειτουργήσουν, αλλά θα παγώσουν και τα 14 σχέδια κατασκευής νέων.

Ο καθορισμός νέας ενεργειακής πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις που ζητούν εγγυήσεις σταθερής τροφοδοσίας .

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα