Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σήμερα που η Εκκλησία της Κύπρου κηδεύει ένα εκλεκτό Ιεράρχη Της αναπολούμε τις ευεργεσίες που μας χάρισε η πίστη και η αγάπη του μεταστάντος και ευχόμεθα Κύριος ο Θεός να τον αναπαύσει από τους κόπους του.

Οι δηλώσεις του Μακαριότατου Κύπρου για το θάνατο του αείμνηστου Κυρηνείας “θέτουν τον....
δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.”

Ποιος θα διαδεχθεί τον Μητροπολίτη Κυρηνείας στην πολύπαθη και Τουρκοκρατούμενη
Κερύνεια;

Ο μεταστάς στεκόταν όρθιος στις επάλξεις του χρέους για την απελευθέρωση της Κύπρου και για τη διατήρηση του Ελληνικού και Ορθόδοξου χαρακτήρα της παιδείας.

Ελεγχε αυστηρά το καθεστώς του Νεοκύπριου και εθνομειοδότη Χριστόφια και γι’ αυτό οι εχθροί της Εκκλησίας και οι διάφοροι συνθηκολόγοι ενοχλούντο ιδιαίτερα από τις θαρραλέες παρεμβάσεις του.

Το ζητούμενο, όπως πολύ ορθά τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, είναι να υπάρξει άξια διαδοχή.

Αφού ο Μακαριότατος συναισθάνεται τη σημασία του προβλήματος πρέπει να εργαστεί άοκνα για την άξια διαδοχή. Είναι επιβεβλημένο χρέος του έναντι της Εκκλησίας και της ημικατεχόμενης πατρίδας μας.

Ούτε μικρόψυχος, ούτε διαβεβλημένος, ούτε ανύπαρκτων προσόντων πρέπει να είναι ο διάδοχός του.

Υπάρχουν στην Εκκλησία της Κύπρου αρκετοί - δόξα σοι ο Θεός - αξιόλογοι παραδοσιακοί κληρικοί που δεν ξεχνούν την ευθύνη τους έναντι της ημικατεχόμενης πατρίδας και της Τουρκοκρατούμενης Κερύνειας για να διαδεχθούν τον αείμνηστο Παύλο. Ενα εξ αυτών, Μακαριότατε, παρακαλούμε θερμά να προωθήσετε για τη διαδοχή.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα