Ο παλιός είναι αλλιώς

Κάθε νέος ποδηλάτης είτε από άγνοια είτε από ενθουσιασμό, είναι αναπόφευκτο να κάνει λάθη. Ιδού τι να αποφεύγεις.
Μην επιδεικνύεσαι
Τα ακριβά αξεσουάρ ή ένα πανάκριβο ποδήλατο δεν σε κάνει αυτόματα και καλύτερο ποδηλάτη. Αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το ποδήλατό σου και πόσο καλά το συντηρείς.
Ο υπερβάλλοντας ζήλος δεν κάνει καλό
Μπορεί να θέλεις να «καταπίνεις» αβίαστα τα χιλιόμετρα αλλά στην αρχή θέλει μέτρο. Πίστεψέ μας, δεν έχει καθόλου πλάκα να.....
ξεμένεις από δυνάμεις στο Πικέρμι και να πρέπει να γυρίσεις προς Χαλάνδρι μεριά. Χώρισε τη
διαδρομή σου σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος κάνε ζέσταμα. Στο δεύτερο πιάσε το ρυθμό σου και δώσ’τα όλα στο τελευταίο κομμάτι.
Αυτή η τακτική δεν θα σε προδώσει ποτέ και θα σε βοηθά να κρατάς ρυθμούς ήπιας προπόνησης όταν νιώσεις κούραση.
Ανεφοδιασμός τώρα
Μην αφήνεις τον εαυτό σου χωρίς καύσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά σε μεγάλες βόλτες φρόντισε να είσαι εφοδιασμένος με νερό και 1-2 μπάρες ενέργειας. Κατά κανόνα, φρόντισε να τρως μία μπάρα ανά ώρα και να πίνεις ένα μπουκάλι νερό στο ίδιο διάστημα.
Μην είσαι ξερόλας
Οι νέοι ποδηλάτες μπορεί να είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα αν έχουν καλή φυσική κατάσταση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι κάθε φορά που βγαίνεις βόλτα
θα μαθαίνεις και κάτι. Προσπάθησε να εστιάζεις και να βελτιώνεσαι σε ένα πράγμα τη φορά.
Savoire Faire
Ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να ποδηλατείς σε ομάδα, να αποφεύγεις να απορυθμίζεις τη ροή των υπολοίπων διότι σίγουρα κάποιος θα θυμώσει. Μείνε στο τέλος, παρακολούθησε την τακτική των υπολοίπων, προσπάθησε να την αφομοιώσεις και μη διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε.

www.podilatakias.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα