Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Οι Έλληνες της Κύπρου είναι από την φύση του ήρεμοι άνθρωποι, νωχελικοί μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Δεν συνηθίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, άθλημα στο οποίο διαπρέπουν οι Ελλαδίτες αδελφοί τους. Διαθέτουν μεγάλα αποθέματα υπομονής και ανοχής. Φαίνεται, όμως, ότι όλοι οι λαοί έχουν τα όρια τους…


Σε κρίσιμες στιγμές η αδιαφορία και η κομματική νομιμοφροσύνη καταρρέουν υπό το βάρος της οργής, της απελπισίας και του ενστίκτου επιβίωσης. Το 2004
ο κυπριακός Ελληνισμός βαλλόμενος πανταχόθεν, καθοδηγούμενος από το ένστικτο αυτοσυντήρησης και αγνοώντας την προσκόλληση σε κομματικές γραμμές καταψήφισε το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο το οποίο προέβλεπε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανάλογη είναι η αντίδραση του μέσου Έλληνα της Κύπρου αναφορικά με την έκρηξη στη ναυτική βάση ‘Ευ. Φλωράκης’ και τον θάνατο 13 ανθρώπων. Αγανάκτηση, οργή και υπέρβαση της κομματικής νομιμοφροσύνης. Το ωστικό κύμα της έκρηξης στο Μαρί συντάραξε συθέμελα το κυπριακό πολιτικό σύστημα και την κυπριακή κοινωνία. Ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά περιστατικών στην περίοδο των 3,5 ετών διακυβέρνησης Χριστόφια, περιστατικών τα οποία κατέδειξαν την αβελτηρία, αδιαφορία και ανεπάρκεια του Κύπριου Προέδρου. Η άλλοτε κραταιά κυπριακή οικονομία, καύχημα και αποκούμπι της ημικατεχόμενης Κύπρου κατάντησε να αποτελεί βαρίδι. Συνεχής διολίσθηση σε τουρκικές συνομοσπονδιακές θέσεις στις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις. Η Εθνική Φρουρά επικίνδυνα αποδυναμωμένη με ισχνό αμυντικό προϋπολογισμό. Υπόθεση Eurocypria, περιπτώσεις Παπασάββα και Μολέσκη και εσχάτως η φονική έκρηξη. Η αυλή του κ. Χριστόφια αοριστολογώντας έσπευσε να υποδείξει τον ένοχο στο πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού, στην χρόνια παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κληρίδης είχε δηλώσει ότι το ζήτημα εκφόρτωσης και φύλαξης του υλικού ήταν πολιτικό. Πολιτική ήταν και η απόφαση στην τελευταία σύσκεψη τον Μάιο του 2011 να παραμείνει το πολεμικό υλικό στην ναυτική βάση. Τον Φεβρουάριο του 2009 ο κ. Παπακώστας διαβεβαίωνε σχετικά με την φύλαξη του στρατιωτικού υλικού ότι το συγκεκριμένο υλικό ήταν απολύτως ασφαλές, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, και ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε κατοικημένες περιοχές (!) χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Πολιτική απόφαση, πολιτικές και οι ευθύνες.

Είναι προφανές ότι ο Κύπριος Πρόεδρος δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση. Σύμφωνα με έρευνα της Σημερινής Κύπρου ( 24 Ιουλίου 2011) το 55.91% πιστεύει ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να παραιτηθεί ενώ το 55.35% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τις ανακριτικές αρχές για απόδοση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της καταστροφής στην ναυτική βάση. Επίσης το 80.36% έχουν αρνητική/πολύ αρνητική γνώμη για τον Πρόεδρο Χριστόφια και μόνο το 23.45% έχει θετική/ πολύ θετική γνώμη. Εξάλλου, στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Μάιο το ΑΚΕΛ καταψηφίστηκε από το 70%
Keywords
Τυχαία Θέματα