Οι πολιτικοί υπάλληλοι των "αγορών". Απόλυτη δικαίωση του Κ. Μαρξ

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου


Από τότε που ο Μαρξ και ο Ένγκελς διατύπωσαν τη θεωρία του ιστορικού και διαλεκτικού υλισμού και έδωσαν το προβάδισμα της οικονομίας έναντι της πολιτικής, άρχισαν αντιγνωμίες κάθε λογής ως προς την ορθότητα αυτής της θεμελιώδους θεωρητικής κατασκευής.
Οι αντίπαλοί τους ούτε που ήθελαν ν' ακούσουν ότι το....
κυρίαρχο στοιχείο της ζωής είναι η οικονομία και ότι η πολιτική είναι το εποικοδόμημά της, που υπακούει σ' αυτή και στους νόμους της λειτουργίας της.
Όμως, τα όσα βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα επιβεβαιώνουν τις μαρξικές θέσεις, αφού οι κυβερνώντες τον κόσμο, από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία έως και τη "σοσιαλιστική" Ελλάδα, ξυπνούν και κοιμούνται με τα Δελτία των δεικτών των χρηματιστηρίων!
Ομόλογα, ευρωομόλογα, σπρεντς, αποθεματικά, τόκοι, επιτόκια και οικονομικές αναλύσεις κάθε λογής για τη χρεοκοπία των κρατών αποτελούν μέρα-νύχτα την... ενημέρωση των ΜΜΕ και του Τύπου, χωρίς τελικά οι λαοί να καταλαβαίνουν τίποτα!
Θα έλεγα ότι οι πολιτικοί της σήμερον αποτελούν τους μπάτλερ των αγορών και των τραπεζών. Το γεγονός αυτό αναδεικνύω και στο πρόσφατο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία" (εκδ. "Κάδμος", 2010).
Η διάψευση όμως της μαρξικής θεωρίας προέρχεται από την άλλη θεωρητική κατασκευή που λέει: Από την εξαθλίωση αυτή πηγάζει η επανάσταση!
Την επανάσταση που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, οπότε η ανθρωπότητα θα εξακολουθεί να έχει πολιτικούς "ηγέτες" που θα υπηρετούν τα κελεύσματα των "αγορών" και των κάθε λογής τοκογλύφων.

http://ethnikonthematon.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com


Keywords
Τυχαία Θέματα