Πάνω από 100 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2011

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές ήταν το Πακιστάν, το Ιράκ και το Μεξικό, σε κάθε μία από τις οποίες 11 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2011.

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και άλλα μέλη δημοσιογραφικών αποστολών έχασαν τη ζωή τους το 2011, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), η οποία ζήτησε από τον........
γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν να δράσει ώστε να τους προστατεύσει.

Συνολικά 106
δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2011 σε σχέση με 94 το 2010. Επιπλέον 20 δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών αποστολών έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με την IFJ.

Η Ομοσπονδία, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες, αποδίδει τους θανάτους των δημοσιογράφων στην αποτυχία των κυβερνήσεων να τους προστατεύσουν και να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται για τη βία εναντίον τους.

Η IFJ έστειλε επιστολή στον Μπαν ζητώντας του να δράσει. "Σε μία κατάσταση όπου οι κυβερνήσεις αρνούνται ή στέκονται αδιάφορες απέναντι στη συνηθισμένη πλέον πρακτική των στοχευμένων δολοφονιών δημοσιογράφων, πρέπει εσείς και ο ΟΗΕ να τους υπενθυμίσετε την ευθύνη τους να προστατεύουν τους δημοσιογράφους", αναφέρει ο πρόεδρος της IFJ Τζιμ Μπουμέλχα στην επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η IFJ εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους σε 131 χώρες σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα φέτος οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) είχαν ανακοινώσει ότι 66 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2011 σε όλο τον κόσμο, ενώ είχαν επισημάνει ότι το Πακιστάν είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους δημοσιογράφους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
presscopy.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα