Πυραυλική επίθεση υπέστη η Κύπρος???

Γράφει ο Άδωνις Παλληκαρίδης

Δεν μπορούσε μόνο η πυρίτιδα να κάνει τόσο κακό. Οι ειδικοί από την Ελλάδα έφυγαν με απορίες. Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τριπλή.
Τους πυραύλους που προορίζονταν να πλήξουν τη φίλη χώρα του Ισραήλ, δέχθηκε η Κύπρος και πλήρωσε βαρύ τίμημα με την....
απώλεια τόσων ζωών και την καταστροφή του κεντρικού
ηλεκτρικού της σταθμού σε στρατηγικό χώρο.
Οι Ελλαδίτες ειδικοί που αναχώρησαν χθες για την Αθήνα όπου θα συντάξουν την έκθεσή τους και θα διασταυρώσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν με συναδέλφους τους στο ΝΑΤΟ, μελετούν ακόμη τις συνθήκες και δεν διατείνονται ότι σχημάτισαν ασφαλή γνώμη ότι επρόκειτο μόνο για έκρηξη πυρίτιδας. Από στρατιωτικούς κύκλους της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και αποστράτους ανώτατους αξιωματικούς όπως ο Αντρέας Πενταράς, ο Γιώργος Προκοπίου και άλλοι εκφράζονται φόβοι ότι..
στα 98 κιβώτια που κατασχέθηκαν από το πλοίο «Μόνχεγκορσκ» υπήρχε και άλλο επικίνδυνο υλικό που δεν καταγράφετο στο δελτίο μεταφοράς του πλοίου.
Η κολοσσιαία δύναμη της έκρηξης, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Λόλιο, διευθυντή τουΚέντρου Ελέγχου Οπλικών Συστημάτων της Ελλάδας, είναι η μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη στον κόσμο. Το τεράστιο ωστικό κύμα, η δημιουργία κενού αέρος, η κατάσταση των τραυμάτων στους νεκρούς και τους τραυματίες, η συμπεριφορά των κτιρίων σε μια ευρύτατη ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, πιστοποιεί ότι επρόκειτο για έκρηξη μεγατόνων.
Να κληθούν επειγόντως ειδικοί
Ο Αντρέας Πενταράς ζητεί να μετακληθούν αμέσως από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ειδικοί για να μετρήσουν τις συνέπειες από τυχόν ραδιενεργά κατάλοιπααπό τις ράβδους απεμπλουτισμένου ουρανίου. Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια απαγορευμένα υλικά, εξηγεί, γιατί η καταστροφή θα είναι πλήρης. Στο χώρο της έκρηξης ωστόσο υπάρχει ύποπτο υλικό που περισυνελέγη για έλεγχο. Ράβδοι συμπιεσμένου μετάλλου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή αντιαρματικών ρουκετών, διασκορπίστηκαν στη σκηνή της έκρηξης και στη θάλασσα.
Ανάλογο υλικό χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο πόλεμου του Κόλπου και απαγορεύτηκε γιατί τα πληρώματα αρρώστησαν σε κατοπινό στάδιο με σοβαρές παθήσεις.
Η ευχή των ειδικών είναι να μην είναι εμπλουτισμένο αυτό το υλικό και να είναι απλά σωλήνες κατασκευής ρουκετών τις οποίες χρησιμοποιεί η Χεσπολάχ στις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ. Όλο το υλικό προερχόταν από το Ιράν και είχε προορισμό τα εργοστάσια κατασκευής όπλων στη Συρία. Εκεί θα γινόταν η συναρμολόγηση και η γόμωση των ρουκετών. Αυτές οι γομώσεις βέβαια υπήρχαν πολύ πιθανόν στο υλικό σε κασόνια που δεν ανοίκτηκαν στον έλεγχο.
Στα 98 κιβώτια περικλείετο ο θάνατος και είχε το δικαίωμα εξαρχής η Κύπρος να ζητήσει από πιο μεγάλες και ισχυρές χώρες να πάρουν το υλικό και να το καταστρέψουν.
Στο χειρισμό της υπόθεσης δεν υπήρξε καμία σοφία παραμόνο κατά συρροή σφάλματα χειρισμών εξαρχής.
Κακός έλεγχος
Ασφαλείς πληροφορίες από ανώτατη πηγή της Αστυνομίας αναφέρουν ότι από τα 98 μεταλλικά κοντέινερ ανοίχτηκαν στην προβλή
Keywords
Τυχαία Θέματα