ΣΑΓΚΑΗ- CHINA DAILY: ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΙ ΤΩΡΑ Ή ΑΡΓΟΤΕΡΑ;

Ο συνδυασμός δημόσιου χρέους, ελλείμματος και επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμος, τα σχέδια διάσωσης δεν θα έχουν αποτέλεσμα και στο τέλος η χώρα θα προχωρήσει σε μερική χρεοκοπία, υποστηρίζει ο John Ross, επισκέπτης καθηγητής στο...
Jiao Tong University
της Σαγκάης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της China Daily.

«Η συμμετοχή της Κίνας στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της αυξανόμενης διεθνούς επιρροής της Κίνας, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Wen Jiabao, στην Ευρώπη. Πλέον, παράλληλα προς το ευρύτερο ζήτημα των Σινο – Ευρωπαϊκών οικονομικών σχέσεων, σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά, είναι και η έκθεση της Κίνας στην ελληνική κρίση χρέους.

Η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών διεθνώς θεωρεί ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει απλώς διάσταση απόψεων μεταξύ αυτών, που πιστεύουν ότι η χρεοκοπία θα έπρεπε να γίνει τώρα, και αυτών, που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει αργότερα.

Προς το παρόν, οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις – χωρίς να πείθουν ιδιαίτερα ούτε τις αγορές ούτε τους σοβαρούς αναλυτές – διακηρύσσουν ότι η μερική χρεοκοπία είναι “αδιανόητη”, που σημαίνει ότι ακολουθούν την τακτική της αναβολής.

Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κινεζική Κυβέρνηση καλείται να αγοράσει και αγοράζει ομόλογα από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με όρους, που θα είναι επομένως δυσμενέστεροι, μετά από μία ελληνική χρεοκοπία.

Η τακτική αυτή δεν είναι απαραιτήτως λανθασμένη, στον βαθμό που τα συνολικά οφέλη από τη συμμετοχή σε μία συμφωνία, που θα αναβάλει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, πιθανόν να είναι μεγαλύτερα από τις άμεσες οικονομικές απώλειες, που θα υποστεί η Κίνα στην περίπτωση μερικής χρεοκοπίας. Είναι όμως απαραίτητο να προσέλθει κανείς σε αυτήν τη διαδικασία με τα μάτια ανοιχτά, και να μην πιστεύει ότι η μερική χρεοκοπία θα αποφευχθεί.

Οι διαμορφωτές της οικονομικής πολιτικής της Κίνας έχουν αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για να υπολογίσουν αν τα συνολικά οφέλη από τη συμμετοχή στην αναβολή της χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγαλύτερα από τις οικονομικές απώλειες.

Αλλά, ο υπολογισμός πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδεχόμενο μίας τελικής, τουλάχιστον μερικής, χρεοκοπίας της Ελλάδας».

http://www.iskra.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα