Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο Μετρό

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα, μετέτρεψαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, προκειμένου «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση
της σύγχρονης «Εκκλησίας του Δήμου».

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τα νέα μέτρα που έρχονται κατ επιταγή της τρόικας «δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και...
για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας».

Σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας από το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου (15:00) κατέρχονται, εξάλλου, και οι δικαστικοί υπάλληλοι αρχής γενομένης από τη Δευτέρα έως την ερχόμενη Παρασκευή έπειτα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη η ΟΔΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση στις 13:00 παναττικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) με τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας και του Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, πανελλαδική απεργία σε όλες τις Τράπεζες για την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας. Η ΟΤΟΕ αντιδρά, όπως αναφέρει, «στις παρεμβάσεις Κυβέρνησης και Τραπεζιτών, που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των σημαντικών δημόσιων οργανισμών».

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ την Τρίτη 21 Ιουνίου συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των Συνδικάτων, που αποφασίστηκε από κοινού με τα συνδικάτα της Ευρώπης.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα