«Συλλογική και πολιτική συνευθύνη»

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και τα νέα δεδομένα που επικρατούν στη μετα-Μνημονιακή Ελλάδα φέρουν νέους πολιτικούς σχηματισμούς και ζυμώσεις μεταξύ των πολιτικών χώρων.
Ένας πολιτικός σχηματισμός δημιουργήθηκε πρόσφατα, η «Ενωτική Κίνηση» και ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος και ιδρυτικό μέλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής
μίλησε στο SPNews και τον....
Δημήτρη Συρμάτση.

Κύριε Κουρουμπλή, νέα κίνηση, νέος πολιτικός σχηματισμός. Ποιες οι προσδοκίες και τι σας κίνησε για την δημιουργία της ;
Όταν μια πολιτική κίνηση δεν υπακούει σε αμετροεπείς φιλοδοξίες, αλλά επιχειρεί να καταγράψει τη συλλογική αγωνία και την πολιτική και κοινωνική συνευθύνη πολιτών που εκ της θέσεως τους σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και την κοινωνία οφείλουν να υπερβούν το βολεματικό τους «εγώ» γιατί η χώρα έφτασε σε έσχατο σημείο, τότε μπορεί να αποδειχθεί ότι συστοιχίζεται με το πραγματικό μέλλον του τόπου.
Κινητροδότης της συλλογικής μας πρωτοβουλίας είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση να είμαστε παρόντες σε στιγμές συλλογικής συνευθύνης για τον τόπο. Προσδοκία μας είναι να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός συλλογικού «ΕΓΩ» που έχει ανάγκη η πατρίδα και πάνω στο οποίο μπορεί να χτιστεί η αναστροφή ενός αποσαθρωτικού και διαλυτικού κλίματος που μας απειλεί.

Που αυτοπροσδιορίζεται η «Ενωτική κίνηση» και υπάρχουν σκέψεις για συνεργασίες με υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς ;
Η ενωτική κίνηση είναι μια πατριωτική, αναπτυξιακή και με αλληλεγγύη πρωτοβουλία που με τη συλλογική της έμπνευση, επιχειρεί να καινοτομήσει στον πολιτικό χώρο. Στόχος μας είναι το άνοιγμα ενός δημιουργικού διαλόγου, χωρίς αρνητικά στερεότυπα και αποκλεισμούς, με όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και τα κινήματα πολιτών που αντιστρατεύονται τις εκτρομακτικές, καταστροφικές και απάνθρωπες για τη ζωή του λαού μας πολιτικές των μνημονίων.

Οι απαιτήσεις των εταίρων και των δανειστών μας φτάνουν ακόμα και στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Που μπορεί να οδηγήσει αυτό;
Οι εταίροι και δανειστές δεν θέλουν εν τοις πράγμασι τώρα εκλογές. Πρωτίστως επιθυμούν να δεσμεύσουν την χώρα για δεκαετίες και να τις κάνουν μετά όταν οι Τροϊκάνοι θα τα ελέγχουν όλα και θα είμαστε αλυσοδεμένοι.
Οι θεωρίες του πολέμου ορίζουν, πως όταν αφήνεις κενό στον αντίπαλο είναι βέβαιο ότι αυτός θα το καλύψει. Θα θυμίσω εδώ μια ρήση του αείμνηστου στρατηγού Ντε Γκωλ, που έλεγε ότι «οι ηγέτες γνωρίζουν να μην παρακαλούν και ξέρουν να λένε ΟΧΙ». Εάν ο πρώην Πρωθυπουργός ενθυμούμενος ιστορικές στιγμές του Γέρου της Δημοκρατίας ή του Ανδρέα Παπανδρέου, τολμούσε το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου να πει στους μοιραίους ηγέτες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος ένα πατριωτικό και ευρωπαϊκό ΟΧΙ σε αυτήν την καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη απόφαση (άμεσα η ζωή θα δείξει εάν έχω δίκιο), τότε κανείς δε θα τολμούσε να μας ορίσει το πότε θα πρέπει γίνουν εκλογές ή ποιό θα έπρεπε να είναι το ερώτημα ενός εσωτερικού δημοψηφίσματος.

Πολλοί θέτουν το δίλημμα, «ελευθερία κ
Keywords
Τυχαία Θέματα