"Τα δύσκολα τώρα έρχονται,αλλά εδώ είμαστε"

Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ

Το 2011 ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Ψυχολογικά φορτισμένος, με εντάσεις και αντιδικίες, με προβληματισμούς και δημιουργία νέων προβλημάτων, που επιζήτησαν άμεση λύση, δημιουργική – συμφέρουσα, για τον καθένα που κτύπησε την πόρτα του. Δραματικές περικοπές εισοδημάτων, μειώσεις έως και κατάργηση δικαιωμάτων. Δημιουργία νέων εργασιακών σχέσεων, φημολογία νέων δυσμενέστερων για....
τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους, το 2012.

Και βέβαια από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όσο και να θέλει
κάποιος να το διαψεύσει, δεν έλειψε, και προφανώς δεν θα λείψει, και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπέστη, και μάλιστα το πρώτο και στο μεγαλύτερο βαθμό, τις όποιες αρνητικές προαναφερθείσες επιδράσεις. Στοχοποιήθηκε βάναυσα, συκοφαντήθηκε αναίτια και εξυβρίστηκε τεχνηέντως, προκειμένου η κοινή γνώμη να αποδεχθεί ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι τα «ρετιρέ», και υποσυνείδητα να δεχτεί «αμαχητί» τις όποιες περικοπές στα εισοδήματά τους, τις αλλοιώσεις και παρερμηνείες στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, τη δραματική οπισθοχώρηση στις συνθήκες διαβίωσής τους, εντός και εκτός στρατοπέδων, που πλέον έχει φτάσει στα όρια της πενίας και μάλιστα σε σημαντικό αριθμό στελεχών και ότι άλλο αρνητικό είδαν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να διαδραματίζεται σε βάρος τους, χωρίς, ωστόσο, να έχουν τη δυνατότητα αντίδρασης.

Το κυοφορούμενο νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, το οποίο θα νομοθετηθεί μέσα στο 2012, δημιούργησε νέους προβληματισμούς και άνοιξε νέες συζητήσεις στις οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών. Οι διάφορες «διαρροές» εγγράφων και οι «διαρροές» του αρμοδίου προς σύνταξή του Υπουργείου Οικονομικών, για τα προθέσεις του αναφορικά με αυτό το μισθολόγιο, δυναμίτισαν αυτές τις συζητήσεις και δημιούργησαν έριδες μεταξύ των ίδιων των στρατιωτικών.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι πολίτες της Χώρας που ζουν και δρουν ανάμεσα στους άλλους πολίτες. Έχουν τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς. Το κόλπο, λοιπόν, της διάσπασης των στελεχών (όπως και αυτών με τους λοιπούς εργαζόμενους) είναι πλέον γνωστό και από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr) ως όφειλε, με μέλη του ενεργούς πολίτες, «εν ενεργεία» Έλληνες στρατιωτικούς, όλων των βαθμών, Κλάδων και προελεύσεων απέστειλε την 28-12-2011 την πρότασή του για το υπόψη μισθολόγιο, με μοναδικό στόχο και σκέψη, μεταξύ των άλλων, την απλοποίηση του συστήματος υπολογισμού των αποδοχών, τη δικαιότερη και ορθολογικότερη κλιμάκωση των μισθολογικών κλιμακίων, την ορθολογικότερη κατανομή του μισθολογικού κόστους προς άμβλυνση των διαφορών μεταξύ υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων στελεχών διατηρώντας παράλληλα τη σχετική διαφορά θέσης – αμοιβής, τη δημιουργία κινήτρων παραμονής και τη θεσμοθέτηση αμοιβής για την υπερωριακή εργασία πέραν του πενθημέρου.

Έτσι, το προτεινόμενο από το ΣΥΣΜΕΔ νέο μι
Keywords
Τυχαία Θέματα