Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας

Η συνέχεια της έρευνας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ενώ σύντομα η έκδοση με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα είναι γεγονός. Στην έκδοση αυτή μάλιστα θα παρατεθούν και όλα τα στοιχεία και τα...
έγγραφα στα οποία γίνεται αναφορά.

Ο «ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ» ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το 2007 το ζεύγος Κουκοβίνος Σωτηροπούλου, εμφανίστηκε στην υπόθεση Βατοπεδίου. Στο τέλος του 2005 είχαν ολοκληρωθεί οι πρώτες ανταλλαγές και η Μονή αργότερα είχε πουλήσει και κάποια από τα ακίνητα που βρισκόταν στη Ραιδεστό.

Εκεί είχε δημιουργηθεί
ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1999 για να διεκδικεί ακίνητα του Δημοσίου για .... αστέγους!! Τα ακίνητα άξιζαν περίπου 220 με 250.000 ευρώ το ένα και το ζεύγος Κουκοβίνου τα έπαιρνε σύμφωνα με την έρευνα για αστέγους «που δεν δικαιούνταν»!

Όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η κυρία Σωτηροπούλου τα ακίνητα αυτά τα έπαιρνε «τζάμπα»! Μετά την ανταλλαγή των ακινήτων αυτών του Δημοσίου με άλλα της Μονής ξεκίνησε μια θυελλώδης κούρσα από το ζεύγος, η οποία 27-8-2008 εμφανίστηκε δυναμικά στην Αθήνα.
Η Σωτηροπούλου μάζευε «στοιχεία», έτρεχε στις υπηρεσίες, μιλούσε για υπουργικές αποφάσεις που δεν δημοσιεύτηκαν, σαν να ήταν κάτι παράδοξο, ενώ οι έρευνές μας έδειξαν ότι οι υπουργικές αποφάσεις ήταν νόμιμες και δεν ήταν ανάγκη να δημοσιευτούν.

Υπερεκτιμήσεις – υποεκτιμήσεις
Το πιο σημαντικό είναι ότι προκειμένου να πλήξουν τα συμβόλαια μεταξύ Μονής και Δημοσίου ανακάλυψαν τις υπερεκτιμήσεις και υποεκτιμήσεις που ταλάνισαν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τρία χρόνια. Μιλούσαν για υπερεκτιμήσεις των ακινήτων της Μονής «12 φορές πάνω και υποεκτιμήσεις των ακινήτων του Δημοσίου 12 φορές κάτω»!!!

Δηλαδή, ο πρώτος «εκτιμητικός οίκος», που εισηγήθηκε την ανυπόστατη ύπαρξη υποεκτιμήσεων και υπερεκτιμήσεων ήταν το ζεύγος Κουκοβίνου, αφού τα ακίνητα αυτά είχαν καταφέρει να τα παίρνουν τζάμπα. Από το ζεύγος η ιδέα έφτασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ στις αρχές του 2007 και από τον ΑΛΦΑ στην παραγγελία «πόρισμα» στις 8-9-2008.
Ολόκληρη εισαγγελική έρευνα εξαγγέλθηκε σαν «πόρισμα» χωρίς καμία αναφορά σε οποιαδήποτε εκτίμηση σοβαρού φορέα. Αντίθετα το «πόρισμα» έγινε αιτία να δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ώστε κάθε δημοσιογράφος, κάθε μεσίτης και κάθε μπακάλης της γειτονιάς να εκτιμάει τα ακίνητα του Δημοσίου και να εκτινάζει την αξία τους σε 1,6 δις ευρώ (!!!), ενώ η λίμνη Βιστωνίδα ήταν απλώς νεράκι σύμφωνα με τους πολιτικούς κύκλους που είχαν στήσει ομάδα δημιουργίας «φρέσκιας» λάσπης, προκειμένου από ότι φάνηκε στη συνέχεια να πλήξουν την τότε κυβέρνηση!!!

Παράπονο για «πόρισμα» της μιας ημέρας
Στις 10-09-2008 (20:25) στον ΑΛΦΑ ο Διονύσιος Κανελλόπουλος, ορκωτός εκτιμητής, έλεγε: «Ένα ερώτημα και ένα παράπονο. Για να βγει το πόρισμα Κοσκωτά έκανε 8 μήνες. Για να βγει το πόρισμα Σανιδά έκανε μια νύκτα; Τόσο δούλεψε εδώ πέρα η Κρατική Μηχανή; Σε ό
Keywords
Τυχαία Θέματα