"Θυσία χωρίς αύριο οι θυσίες των Ελλήνων - Χρεοκοπεί η χώρα"

Θυσία χωρίς αύριο θεωρούν όλοι στο εξωτερικό την οικονομική "εκτέλεση" των Ελλήνων πολιτών από τα πρωτάκουστα οικονομικά βάρη που τους επιβάλλονται από την κυβέρνηση, αφού η χρεοκοπία είναι πλέον βέβαιη.
Δημοσιεύματα ου πρακτορείου Reuters αλλά και των Financial Times αναφέρουν αυτό που το.....
defencenet.gr
είχε αρχικά περιγράψει πριν μερικές εβδομάδες με τον τίτλο "Game Over" και εν συνεχεία με σέιρά αναλύσεων και αποκαλύψεων. εκκωφαντικά μόνο μέσα σε μια εκπληκτικής έκτασης παραπληφορόρηση των κυριότερων ΜΜΕ, αναφορικά με την χρεοκοπία στην οποία έσπρωξαν την χώρα οι δανειστές και η κυβέρνηση.

Για πτώχευση της Ελλάδας μέχρι το Νοέμβριο του 2011, μιλάει το Reuters: «Νομίζω ότι είναι θα έχουμε ολική πτώχευση από τη στιγμή που θα ισχύσει ο νέος EFSF και θα αλλάξει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, δηλαδή από το Νοέμβριο» δηλώνει στο πρακτορείο ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών Bruegel Γκούντραμ Γουλφ.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και ο κορυφαίος αρθρογράφος των FT ο οποίος χαρακτηρίζει χαμένη υπόθεση τη διάσωση της Ελλάδας. Υποστηρίζει πως κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δεν θα διασφαλίσει πως η χώρα μας θα «πιάσει» τους δημοσιονομικούς στόχους που της θέτουν οι δανειστές της. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για την Ευρωζώνη λέγοντας πως το ελληνικό πρόβλημα συνιστά απειλή για το ευρώ. Και επιτίθεται στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτεςμ της Ελλάδας και της ΕΕ για λανθασμένη πολιτική και κοντόφθαλμες επιλογές.

Το Reuters αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ευρωζώνη πάσχισε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους ξοδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ώρες συζητήσεων τα οποία, όπως τονίζει, δεν είχαν καμία επιτυχία.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο και υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα είχε ήδη οδηγηθεί σε πτώχευση εάν οι δανειστές της, πρωτίστως Γερμάνια και Γαλλία, ως κάτοχοι του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, ήταν έτοιμοι για μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα του Reuters, τα δεδομένα θα αλλάξουν σύντομα καθώς πριν η ελληνική κυβέρνηση λάβει την επόμενη δόση του δανείου «οι κανόνες του παιχνιδιού θα έχουν αλλάξει».

Για την ακρίβεια θεωρούν ότι η διεύρυνση του EFSF θα επιτρέψει στις τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας να θωρακιστούν επαρκώς ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός ελληνικού credit event με αποτέλεσμα η 29η Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Εurogroup στις Κάνες της Γαλλίας να φαντάζει ως μια πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση της πτώχευσης της Ελλάδας.

Ο αρθρογράφος των FT επανέρχεται στο «φάκελο Ελλάδα» για να διαπιστώσει πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ακόμα κι ένα χρεοστάσιο, μια διαγραφή - προσοχή, όχι κούρεμα αλλά διαγραφή του 100% του χρέους της χώρας μας - δεν θα συνιστούσε ανυπέρβλητο πρόβλημα για την ευρωπαϊκή οικονομία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έ
Keywords
Τυχαία Θέματα