Το ΔΝΤ και το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας

Το άρθρο αυτό ( βασικός κορμός) έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πριν ένα περίπου χρόνο...με στόχο κυρίως να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ( Ναυτιλία, ορυκτός πλούτος, επιχειρηματικό δαιμόνιο Ελλήνων )
Θεωρώ σκόπιμο να......
φρεσκάρουμε την μνήμη μας και το προωθώ για ενημέρωση...
Ν.Ν.

Γράφει ο Νικόλαος Μάρτης


Το ΔΝΤ
είναι σήμερα δανειστής μας και έχει συμφέρον να αναπτυχθεί η οικονομία της Ελλάδας, για να εισπράξει τα δάνεια, αλλά και να συμβουλεύει και να προτείνει, μέτρα ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το χρέος της.Η Ελλάδα το 1981 έγινε το 10ο μέλος της ΕΟΚ επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συνέχεια, επί Κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, δημιουργήθηκε ένα ραγδαίως αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα. Χρέη όμως είχαν και άλλες χώρες και η ΕΟΚ έπρεπε να δημιουργήσει μηχανισμό ελέγχου, γιά την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.


Το 1991 ο Κων/νος Καραμανλής αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία πολλών πολιτικών μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κων. Μητσοτάκης. Επειδή συμπληρώνονταν 10 έτη από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ο Κων/νος Καραμανλής αναφέρθηκε στα πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα από την ένταξη και ετόνισε ότι: «Αν την δεκαετία αυτή δεν είχαμε εισπράξει (δωρεές ή δάνεια) 18 δισεκατομμύρια δολλάρια, θα ήμασταν οριστικά πτωχευμένοι».

Το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα κατωτέρω γεγονότα.

Η Ελλάδα, η φτωχότερη προπολεμικά χώρα της Ευρώπης, πλην της Αλβανίας, αντιμετώπισε στη δεκαετία 1940-1950 τρεις δικτατορίες της Ευρώπης, δηλαδή τον Ιταλικό φασισμό, τον Γερμανικό ναζισμό και τον Σοβιετικό Κομμουνισμό, όταν οι γειτονικές κομμουνιστικές χώρες βοηθούσαν τον λεγόμενο κατ’ ευφημισμό «Δημοκρατικό Στρατό», ελεγχόμενο από τους κομμουνιστές, για την καθυπόταξη της Ελλάδας στο Σοβιετικό μπλοκ, την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της στην ψευδεπίγραφα ονομαζόμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας, που είναι δημιούργημα του Κομμουνισμού.

Η Ελλάδα στον Β΄ΠΠ υπέστη τριπλή εχθρική κατοχή (Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων) με πολλούς νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα στην Αθήνα, μόνο οι νεκροί από πείνα το 1941 πλησίαζαν τους 300.000. Την περίοδο της κατοχής η Ελλάδα υπέστη και σημαντική οικονομική αφαίμαξη από τα κατοχικά στρατεύματα. Μετά την απελευθέρωση και την λήξη του Β΄ ΠΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες θεράπευαν τις πληγές του πολέμου και αναπτύσσοντο, η Ελλάδα την περίοδο 1946-1950 θρήνησε ακόμη περισσότερα θύματα και μεγαλύτερες καταστροφές, μαχόμενη γιά να μην υποταχθεί στους κομμουνιστές.

Οι Έλληνες διέσωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως δήλωσε στο BBC το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940, ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημι
Keywords
Τυχαία Θέματα