Β.Μιχαλολιάκος: «Η Πειραϊκή Αμφικτυονία θα γίνει θεσμός»

Την συνεχή βελτίωση του θεσμού της πειραϊκής Αμφικτυονίας έθεσε ως σημαντικό στόχο ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για χθες το απόγευμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως «η πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά
θα είναι εκείνη που θα δώσει δύναμη και για την....
οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για τον Δήμο όπως για την παράδοση και την παγκοσμιοποίηση καθώς και για το πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών.

Αναλυτικά τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου:

Για την συμμετοχή των συλλόγων στην 1η Πειραϊκή Αμφικτιονία:

«Ασφαλώς η πρώτη ύλη για την 1η Πειραϊκή Αμφικτυονία ήταν οι σύλλογοι που εδράζονται στον Πειραιά, αλλά και εκτός Πειραιά. Αυτό όμως δεν πρέπει να καταδικάζει ανθρώπους που κατάγονται από κάποιες περιοχές της πατρίδας μας και που δεν έχουν συλλογική έκφραση. Πρέπει να τους βρούμε και αυτούς. Να την αποκτήσουν. Και η Αμφικτυονία δίνει και ένα τέτοιο κίνητρο.

Θα θέλαμε περισσότερους συλλόγους να συμμετέχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπρεπε να την αναβάλλουμε, γιατί αναβολή σημαίνει ακύρωση. Σημαίνει και θάνατος του ονείρου. Εγώ αυτή την Αμφικτυονία με αυτό το όνομα ή με άλλο, την ονειρευόμουνα να την κάνει ο Δήμος Πειραιά όταν είχα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να γίνω Δήμαρχος. Το να είμαστε δηλαδή όλοι οι Πειραιώτες με τον πολιτισμό μας και με τα έθιμα «ένα». Τελικά στην 1η Πειραϊκή Αμφικτυονία συμμετέχουν πάνω από 20 σύλλογοι με 20 περίπτερα.

Ο προϋπολογισμός της 1ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας είναι 13 χιλιάδες ευρώ και μπορεί ο Πειραιάς της φτώχιας και των πολύ δύσκολων οικονομικών να επιχορηγήσει μια τέτοια δραστηριότητα. Αλίμονο.

Να σας θυμίσω ότι άλλες χρονιές δαπανούσε εκατομμύρια ευρώ για κενές περιεχομένου εκδηλώσεις στα διάφορα πολιτιστικά μας κέντρα;

Δεν ζητήσαμε χορηγό. Χορηγός είναι ο Δήμος του Πειραιά. Στο μέγεθος των δυνατοτήτων μας, γιατί κάποια πράγματα από μόνα τους δεν εμπορευματοποιούνται.
Κάθε ιδέα η οποία θα εμπλουτίζει την Αμφικτυονία, είναι ευπρόσδεκτη. Δηλαδή να έχουμε ένα περίπτερο ας πούμε, με τους διαχρονικά σημαντικούς λογοτέχνες. Όπως έχουμε σήμερα την παρουσία των βιβλιοπωλών.»

Για την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά:

«Ο Πειραιάς φθίνει. Ο πληθυσμός του Πειραιά μειώνεται. Η γήρανσή του είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου, γιατί φεύγουν τα παιδιά του Πειραιά. Ο Πειραιάς κάποτε ασκούσε γοητευτική έλξη σε όλη τη φτωχολογιά της Ελλάδος. Ερχόταν εδώ για να βρει στον «ήλιο μοίρα». Τώρα πια φεύγει και πηγαίνει σε άλλους Δήμους. Η οικονομική ανάπτυξη και η πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά που οραματιζόμαστε, είμαστε βέβαιοι ότι θα τους φέρει πίσω. Πολλοί από αυτούς έχουν κρατήσει εδώ τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους. Θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες αναπτυξιακές προϋποθέσεις και τις υποδομές για να ξαναέρθουν πίσω. Δεν τους θεω
Keywords
Τυχαία Θέματα