Aiesec | Κρίση ή Νέα Πραγματικότητα;

18:46 6/12/2011 - Πηγή: Neolaia

Για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ νεολαίας και επιχειρηματικού κόσμου διοργανώθηκε κατά την διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του φοιτητικού οργανισμού AIESEC το Youth to Business Forum. Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός μη κυβερνητικός οργανισμός που οραματίζεται ειρήνη και εκπλήρωση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Γι’ αυτό το λόγο ενδυναμώνει τους νέους προσφέροντας μία πλατφόρμα αξιών και ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον

έτσι ώστε να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά.

Το Youth to Business Forum (YtB) έφερε σε επαφή 9 επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους και περισσότερους από 250 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να διαδράσουν μέσω ενεργού συμμετοχικού διαλόγου, πάνω σε θέματα Βιωσιμότητας, Εκπαίδευσης, Νέων Τεχνολογιών, Κινητικότητας και Επιχειρηματικότητας. Το βασικό ερώτημα της ημέρας: ‘Κρίση ή Νέα Πραγματικότητα;’. Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές μοιράστηκαν ανησυχίες και προβληματισμούς αλλά παράλληλα πρότειναν ιδέες και λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

Στο φλέγων θέμα της βιωσιμότητας οι φοιτητές απάντησαν ότι η κρίση πυροδοτεί την δημιουργία μίας νέας πραγματικότητας. Στις συζητήσεις αναλύθηκαν περιπτώσεις τόσο οικονομικής βιωσιμότητας όσο και ανθρωπίνου δυναμικού. Η βιωσιμότητα αποτελεί την πιο παραγωγική επιλογή για μια επιχείρηση, στοχεύοντας την εκπλήρωση των αναγκών των υπαλλήλων, με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ίδια την επιχείρηση. Με το συνδυασμό και πρακτική όλων των αξιών της μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός μπορεί να εξασφαλίσει βιωσιμότητα χωρίς να απομακρυνθεί από την αποστολή του. Η αξιοποίηση των πληροφοριών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό περιβάλλον μπορούν να συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα των μελλοντικών της αποφάσεων.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης οι φοιτητές εξέφρασαν την άποψη πως το ανθρώπινο δυναμικό σε μια επιχείρηση ή οργανισμό αποτελεί την κινητήριο δύναμή του. Για το λόγο αυτό διακρίνουν την ανάγκη τόσο για διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού όσο και την ανάπτυξή του μέσα από διαδικασίες διαχείρισης ταλέντου, όπως trainings, team days, νέες ευκαιρίες και feedback κάτι το οποίο σε μακροχρόνιο επίπεδο αποδεικνύεται πιο οικονομικά συμφέρον από την συνεχή αναζήτηση ταλέντων. Το γενικό motto που αποδόθηκε στην θεματική ήταν: ‘Όλα στρέφονται γύρω από τον άνθρωπο!’.

Παρά τους δύσκολους καιρούς η τεχνολογία συνεχίζει να εκπλήσσει με τον δικό της επαναστατικό τρόπο, καθώς δημιουργεί νέες πιο επικερδείς και πρωτοποριακές λύσεις σε διάφορους τομείς. Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές συμπέραναν ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media, ώστε να εμπλέξουνε τους καταναλωτές στη διαδικασία παραγωγής, προώθησης και αξιολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, με χαμηλό έως και καθόλου κόστος. Επιπρόσθετα το social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία επιχείρηση σε διαδικασίες πρόσληψης και επαγγελματικής δικτύωσης. Η συνεχής εισχώρηση αυτών των εργαλείων στην ζωή των νέων αποτελούν ένα γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κάθε επιχείρηση.

Η κινη

Keywords
Τυχαία Θέματα