Η επόμενη μέρα 5 πρώην ισχυρών κυριών της Βουλής

17:57 15/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Όταν ο «Μπένι» έφαγε το κοινοβουλευτικό «μήλο» από την Εύα και μελαγχόλησε την Άννα

Οι περισσότερες από το ηττημένο ΠΑΣΟΚ, κάποιες άλλες από τις εκλογικές καραμπόλες της ΝΔ, αποτελούν μια ομάδα πρώην ισχυρών βουλευτίνων που δεν επανεκλέχθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι κυρίες Γιαννακοπούλου, Καϊλή, Διαμαντοπούλου, Βόζεμπεργκ και Ράγιου δε θα εκπροσωπούν τις πολίτες των περιφερειών τους στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Στην πλειονότητά τους επιστρέφουν στα παλιότερα επαγγελματικά τους καθήκοντα και σχεδιάζουν

να διαθέτουν στο εξής περισσότερο από τον χρόνο τους στις οικογένειές τους. Όλες, όμως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους την ενεργό πολιτική, οπότε, πιθανότατα, με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουν.

Ωραία, πρώτη, αλλά εκτός…

Πρώτη στη σταυροδοσία από το κόμμα της η ωραία Νάντια Γιαννακοπούλου, δεν εκλέχθηκε όμως Βουλευτής, καθώς στη Μεσσηνία, πατρίδα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ δεν κατέλαβε έδρα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου. Ορίσθηκε ήδη, πάντως, από τον πρόεδρο του κόμματός της μέλος του νέου ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, της Πολιτικής του Γραμματείας.

Χωρίς να ξεχνά την πολιτική και τους Μεσσήνιους πιστούς πολιτικούς της φίλους, τους οποίους θα συναντά από κοντά τα Σαββατοκύριακα, η καθημερινότητά της έχει στραφεί πλέον σε δύο άξονες. Αφενός στη δικηγορία και στην Αγροτική Τράπεζα, της οποίας είναι νομικός σύμβουλος, και αφετέρου στον σύζυγο της ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη και τα δύο κορίτσια τους, με τα οποία ζουν στην πρωτεύουσα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της πολιτικού και του γνωστού ηθοποιού.

Η χολωμένη σιδηρά Άννα

Από τα ψηλά στα χαμηλά η Άννα Διαμαντοπούλου. Μετά τη μη εκλογή της στην Α΄ Αθήνας είδε τον μέχρι πρότινος επικριτή της εκπρόσωπο των Πρυτάνεων και Πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου να διαβαίνει το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον ακόμα ισχύοντα νόμο-πλαίσιο τον οποίο θεωρεί πολιτικό της παιδί.

Φήμες τη θέλουν εκνευρισμένη και ψυχολογικά καταβεβλημένη, σε διαφορετικό μήκος από τις εξελίξεις που δρομολογεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το κόμμα της. Ακούγεται ότι θέλει ακόμα και να… μεταναστεύσει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αν και η ίδια αρκείται στο να αναφέρει ότι θα βρει

πλέον περισσότερο χρόνο για τον άντρα της και το παιδί της. Αντιπαρέρχεται,δε, με απαξία τα όσα λέγονται για φόβους πρώην ισχυρών υπουργών των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου που προκύπτουν από την απώλεια, μαζί με τις έδρες αρκετών εξ αυτών στο κοινοβούλιο και, της βουλευτικής τους ασυλίας.

«Κι εσύ Ελίζα Βόζεμπεργκ…»

«Κι εσύ Ελίζα Βόζεμπεργκ» ήταν η αποστροφή του Γιώργου Μητσικώστα όταν παλιότερα ενσάρκωνε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως πρόεδρο του αλήστου μνήμης κόμματός του ΚΕΠ, να απευθύνεται στη δικηγόρο και τότε στενή συνεργάτιδά του. Η πρώην Βουλευτής Α΄ Αθήνας της ΝΔ έχει ήδη επιστρέψει στη μαχόμενη δικηγορία, επάγγελμα που ασκεί από τις αρχές της δεκαε

Keywords
Τυχαία Θέματα