Νεολαία ΣΥΝ Θεσσαλονίκης | Να παραιτηθεί ο Μυλόπουλος

Μετά το έγγραφο της πρυτανείας του ΑΠΘ για συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ από το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων, η η νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης ζητά την παραίτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ Ι. Μυλόπουλου «ως τη μόνη αξιοπρεπή επιλογή». Η ανακοίνωση

του των νεολαίων του ΣΥΝ προκαλεί, ασφαλώς, εντύπωση, καθώς προ διμήνου ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του για τη ΔΕΘ είχε προχωρήσει σε συνάντηση και δημόσια στήριξη του κ. Μυλόπουλου σε μια περίοδο που ο Πρύτανης βαλλόταν από ΜΜΕ τα οποία βρίσκονται επί μακρόν σε διαμάχη μαζί του καταγγέλλοντας τον για υποθέσεις σκανδάλων.

«Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση» τονίζει στην ανακοίνωσή της η νεολαία του Συνασπισμού. Φυσικά, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση του αρμόδιου για την παιδεία Τομέα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη στάση του θα καθοριστεί αν η ρήξη Πρύτανη και Νεολαίας ΣΥΝ Θεσσαλονίκης θα οδηγήσει και σε αποδοκιμασίας της πρυτανείας του ΑΠΘ συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα