Ούγκο Τσάβες | Νέα νίκη με 54%

17:53 8/10/2012 - Πηγή: Neolaia

Για την «τέλεια νίκη» μίλησε ο ηγέτης της Βενεζουέλας, που συνεχίζει στο τιμόνι της χώρας για θητεία 6 ακόμα ετών.

Μετά τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για να μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Βενεζουέλας ο Ούγκο Τσάβες πέτυχε χθες την «τέλεια νίκη», σύμφωνα με τα δικά του λόγια αμέσως μετά το αποτέλεσμα. Ο ιστορικός όσο και ακόμα αμφιλεγόμενος ηγέτης της πολύπαθης χώρας της Λατινικής Αμερικής, επικράτησε του φέρελπι αντιπάλου του νέου πολιτικού Ενρίκε Καπρίλες, συγκεντρώνοντας

το 54,42% των ψήφων, με βάση τα επίσημα ανακοινωθέντα από το Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας, ενώ το ποσοστό συμμετοχής έφθασε το 81%.

Σε θορυβώδεις πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι υποστηρικτές του Τσάβες στην πρωτεύουσα, Καράκας, μετά την ανακοίνωση των πρώτων νικηφόρων αποτελεσμάτων. Ο Ούγκο Τσάβες, από την πλευρά του, δήλωσε πως η Βενεζουέλα θα συνεχίσει την πορεία της προς το δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και υποσχέθηκε, παράλληλα, ότι θα είναι ένας ακόμα καλύτερος Πρόεδρος στη νέα του εξαετή θητεία.

«Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνησηστον οποίο θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και να απαντάμε με ικανοποιητικότερο τρόπο στις ανάγκες λαού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη νίκη του ο Τσάβες, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να εγκωμιάσει τη στάση του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, για την άμεση και σαφή παραδοχή της ήττα του, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ειρήνη στη Βενεζουέλα». «Από το βήμα αυτό απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ψήφισαν εναντίον μας και αναγνωρίζω το δημοκρατικό τους ταλέντο και τη συμμετοχή τους στις εκλογές», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Τσάβες, ενώ σύμφωνα και με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς επεισόδια.

Σεβασμός του αποτελέσματος και του Προέδρου από τον Καπρίλες

«Θέλω να συγχαρώ τον υποψήφιο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ο Καπρίλες από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων… Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις», τόνισε στις δηλώσεις αναγνώρισης της νίκης Τσάβες και των συγχαρητηρίων του προς αυτόν και το επιτελείο του, ο 40χρονος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες.

Μετά από όλα αυτά, σοβαρή υποψηφιότητα διαδοχής του ταλαιπωρημένου από την υγεία του Τσάβες ο κ. Καπρίλες, όταν έρθει η ώρα να της απόσυρσης του εμβληματικού Προέδρου από το πολιτικό προσκήνιο της Βενεζουέλας. Από μια άποψη, δηλαδή, το πέρασμα στη μετά Τσάβες εποχή για τη Βενεζουέλα, ίσως, μόλις να ξεκίνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα