Το «τέλος» ήρθε νωρίτερα στη Ρωσία λόγω κρύου

«Το τέλος του κόσμου ήρθε στη Ρωσία νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε» γράφει σήμερα η εφημερίδα Rossiïskaïa gazeta, λόγω του σφοδρού ψύχους που πλήττει όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους είκοσι ένας άνθρωποι και άλλοι 271 ζήτησαν ιατρική βοήθεια, ενώ μεγάλης έκτασης διακοπές σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση σημειώνονται σε πολλές

περιοχές όπως στη Σαμάρα (στην περιοχή του Βόλγα), στο Νοβοσιμπίρσκ και το Σαράτοφ, αλλά και στην Ούφα πιο νότια, παρόλο που το κλίμα εκεί είναι συνήθως ηπιότερο.

Συνολικά, από τις αρχές του χειμώνα 45 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο, ενώ οι θερμοκρασίες από την περασμένη εβδομάδα πέφτουν συνεχώς φτάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα, στους –20 στη Μόσχα και στους –47 στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Σιβηρίας. Στη Μαγκαντάν, τη ρωσική Άπω Ανατολή, η θερμοκρασία δεν λέει να ανέβει πάνω από τους –50.

Η εφημερίδα στο Ομσκ αναφέρει πως «οι άνθρωποι καταφεύγουν σε…αυτοσχέδια θερμαντικά σώματα, αφήνουν αναμμένους τους φούρνους, ανάβουν ακόμα και φωτιές στα διαμερίσματά τους για να ζεσταθούν, επίσης σε πολλές πόλεις της Σιβηρίας οι κάτοχοι αυτοκινήτων για να τα προστατεύσουν από το κρύο αφήνουν αναμμένες τις μηχανές στη διάρκεια της νύχτας γεμίζοντας τους δρόμους με μαύρο καπνό». Οι μετεωρολογικές προβλέψεις λένε πως το «τρομερό κρύο» θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα