4 σενάρια για τα «κόκκινα στεγαστικά» - Στο τραπέζι και… οι κληρονόμοι

ΕΛΛAΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τα «κόκκινα στεγαστικά δάνεια», με τα επιτελεία των τραπεζών να προσπαθούν να βρουν τρόπους διαχείρισής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ένα από τα σενάρια είναι η ανταλλαγή του «επίμαχου» σπιτιού με άλλο, μικρότερης αξίας.

Αν ο οφειλέτης δεχτεί, θα αφήσει το «κόκκινο» ακίνητο και η τράπεζα θα του παραχωρεί ένα νέο, μικρότερο, με παράλληλο «κούρεμα» του χρέους

του.

Το επόμενο σενάριο που συζητείται, προβλέπει ότι η διάρκεια των δανείων θα επεκταθεί ακόμη και ως τα ογδόντα έτη του δανειολήπτη (από τα 75 σήμερα). Έτσι, οι δόσεις ειδικά των νέων σε ηλικία δανειοληπτών, θα μειωθούν σημαντικά και πολλά δάνεια θα είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν.

Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει και τους… κληρονόμους του οφειλέτη. Να υπάρχει, δηλαδή, ρήτρα κληρονομικότητας, που επιμηκύνει τη διάρκεια του δανείου, έτσι ώστε να γίνεται μικρότερη η δόση και να «περνάει» το δάνειο και στους κληρονόμους του οφειλέτη, οι οποίοι θα έχουν συμφωνήσει να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Τέλος, άλλο σενάριο προτείνει να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια όσων δεν εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους και οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν σε αυτές ενοίκιο.

κόκκινα δάνειαστεγαστικά δάνειαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα