Bild: Ο Τσίπρας καλεί τη Γερμανία να πληρώσει για ηθικούς λόγους

ΠΟΛΙΤΙΚΗMEDIA

Σε πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά και πάλι αποζημιώσεις για ναζιστικά εγκλήματα» και ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε ότι

«η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για ηθικούς λόγους».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η «διαφορά του χρέους ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα κορυφώθηκε, με την Αθήνα να πλησιάζει την αφερεγγυότητα. Παρόλα αυτά η έκπληξη ήρθε χθες το βράδυ από τον ηγέτη της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε μια αμφιλεγόμενη ομιλία».

Στη συνέχεια στο κείμενο γίνεται αναφορά σε σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, γράφει η εφημερίδα, επιτέθηκε στη Γερμανία λέγοντας «είμαι έκπληκτος ότι στην Ευρώπη υπάρχει μια συζήτηση για την ηθική συμπεριφορά αυτών των ημερών» και στη συνέχεια αναρωτιέται σχετικά με τη γερμανική στάση στα χρέη του πολέμου «είναι αυτή ηθική;». Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει και επικίνδυνη σύγκριση λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη που οδήγησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκείνη την εποχή δράσαμε χωρίς αλληλεγγύη μέσα στην Ευρώπη και χωρίς διάλογο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πόλεμος και σκοτάδι» κατέληξε».

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προκαλεί την κυβέρνηση Μέρκελ λέγοντας ότι «εμείς δεν δίνουμε ηθικά διδάγματα, αλλά δεν δεχόμαστε τέτοια από κανέναν» και συνεχίζει «Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει. Πολιτικά από την Ιστορία, αλλά και για λόγους ηθικής».

Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σίγουρα δεν βελτίωσε καθόλου τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Bildπολεμικές αποζημιώσειςναζιστικά εγκλήματαΤσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα