Bρετανία: Αρνείται κάθε ανάμιξη η νοσηλεύτρια που κατηγορείται για επτά βρεφοκτονίες

Η Βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι, που δικάζεται στο Μάντσεστερ για επτά βρεφοκτονίες μεταξύ 2015-16, αρνήθηκε σήμερα όλες τις κατηγορίες σε βάρος της και προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τις σημειώσεις στις οποίες φαίνεται να αυτοενοχοποιείται.

Επτά μήνες αφότου ξεκίνησε η δίκη της, τον περασμένο Οκτώβριο, η 33χρονη κατηγορουμένη είχε σήμερα για πρώτη φορά την ευκαιρία να πάρει τον λόγο στο δικαστήριο. Την εποχή των γεγονότων ήταν νοσηλεύτρια στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Κάουντες οφ Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία. Αρνείται όμως ότι εμπλέκεται

στις επτά δολοφονίες μωρών και τις δέκα απόπειρες που της καταλογίζονται.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, σκότωσε τα μωρά εγχέοντας τους αέρα στις φλέβες ή με ενέσεις ινσουλίνης.

Ντυμένη στα μαύρα, η Λούσι Λέτμπι είπε ότι αισθάνθηκε «αποκαρδιωμένη» όταν πληροφορήθηκε ότι την υποψιάζονταν, το 2016. «Δεν το πίστευα, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κατηγορηθώ για κάτι χειρότερο από αυτό», είπε, εξηγώντας ότι «ήθελε πάντα να εργαστεί με παιδιά» και ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που φοίτησε στο πανεπιστήμιο.

Όταν ρωτήθηκε από τον συνήγορό της, τον Μπεν Μάιερς, επέμεινε ότι ποτέ δεν έκανε κακό στα βρέφη: «Ήταν αντίθετο με την ιδιότητά μου ως νοσοκόμας», είπε, τονίζοντας ότι «η δουλειά μου ήταν η ζωή μου» και «ο κόσμος της σταμάτησε» όταν την έδιωξαν από το τμήμα νεογνολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησε να εξηγήσει τις σημειώσεις που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. «Δεν μου αξίζει να ζω. Τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίσω. Είμαι ένας φρικτός, κακός άνθρωπος. Είμαι το κακό. Το έκανα», έγραφε σε αυτά τα σημειώματα. Σήμερα υποστήριξε ότι τα έγραψε επειδή «είχε την εντύπωση πως έκανε κάτι κακό». «Πίστευα ότι ήμουν φρικτή (…) έκανα λάθη χωρίς να το ξέρω», είπε.

Η 33χρονη επέμεινε ότι τα κείμενα αυτά δεν ήταν ομολογία αλλά τα συνέταξε ενώ βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Προσεχώς οι πρώτες αγωγές για τις επιπτώσεις των εμβολίων

Έρπης ζωστήρας: Ποιες τροφές βοηθούν και ποιες να αποφεύγετε

Καρδιακή ανεπάρκεια: «Μάστιγα» και στην Ελλάδα – Ποια τα συμπτώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα