Cosmote History: Το βραβευμένο «Σαν τους γλάρους πάνω από τον Κεράτιο» σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Την ιστορία της Μεγάλης του Γένους Σχολής, και ειδικότερα στην περίοδο των δεκαετιών του ’50 και του ’60, που «σημαδεύτηκαν» από το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του ’55 και τις απελάσεις του ΄64, αντιστοίχως, διατρέχει το ντοκιμαντέρ «Σαν τους γλάρους πάνω από τον Κεράτιο» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Θωμά Σίδερη, το οποίο θα προβληθεί σήμερα από το Cosmote History στις 22.00, έχοντας στο μεταξύ συγκεντρώσει διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή εκπέμπει το «φως» της ελληνικής παιδείας αδιαλείπτως

από τον 14ο αιώνα και αποτελεί το αρχαιότερο σε λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ελληνισμού, καθώς είναι ιστορική συνέχεια της Πατριαρχικής Ακαδημίας και της Πατριαρχικής Σχολής Ξηροκρήνης.

Στο πλαίσιο του ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ, μαθητές και δάσκαλοι αφηγούνται την ιστορία της, ενώ σπάνια τεκμήρια «ζωντανεύουν» την Κωνσταντινούπολη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Στον Θωμά Σίδερη μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κητρομιλίδης, ο τούρκος ιστορικός Ελτσίν Ματζάρ, ο διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Σταύρος Ανεστίδης και πολλοί δάσκαλοι και μαθητές της Σχολής.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΗΕΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την «οικονομική ασφυξία» των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος

Ο Χάρης Χιώτης στο topontiki.gr: «Σε όλους τους ρόλους ζητούμενο είναι η αλήθεια – Η αλήθεια αντιμετωπίζει και ξεπερνά κάθε δυσκολία» (photos/videos)

Η… τούμπα του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο νέο τρέιλερ του «Roadshow» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cosmote History, Σαν, Κεράτιο,Cosmote History, san, keratio