H EE θα «κοντύνει» την προεδρία της Ουγγαρίας – Μετά το show ως ειρηνοποιός ο Όρμπαν αποτελεί «κόκκινο πανί»

Την Τετάρτη κληρώνει για τον Βίκτορ Όρμπαν, αφού οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την εκ περιτροπής προεδρία της Ουγγαρίας, μετά την «διπλωματική περιοδεία» του ηγέτη της χώρας σε Κίεβο και Μόσχα, σε ρόλο ειρηνοποιού, αλλά και στο Πεκίνο εκπροσωπώντας την ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι έξαλλοι καθώς παρά τις διαμαρτυρίες από τις Βρυξέλλες, ο Όρμπαν δήλωσε περήφανα ότι

είχε πάει στη Μόσχα ως απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν μπορούμε να επιτύχουμε ειρήνη χωρίς διάλογο και διπλωματικούς διαύλους», δήλωσε ο Όρμπαν στο Κρεμλίνο. «Έχω διαπιστώσει ότι οι θέσεις είναι μακριά η μία από την άλλη, αλλά όσον αφορά την αποκατάσταση του διαλόγου το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε σήμερα.»

Στο τέλος του ταξιδιωτικού του βίντεο, εμφανίστηκε το λογότυπο της ουγγρικής προεδρίας με το σλόγκαν Τραμπ: Κάνε την Ευρώπη ΜΕΓΑΛΗ ξανα.

Σύμφωνα με διπλώτη που επικαλείται το Politico, «τα κράτη μέλη είχαν ήδη εκνευριστεί από το σύνθημα «MEGA». Αλλά μια συνάντηση με τον Πούτιν επισκιάζει μόνιμα την ουγγρική προεδρία». «Με μια τέτοια συνάντηση η προεδρία τελειώνει πριν καν αρχίσει».

Όπως εξηγεί το Politico, το ζήτημα της διπλωματικής καμπάνιας του Όρμπαν έχει την αιτία του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και το αδύναμο αποτέλεσμα των τελευταίων 15 ετών στις ευρωεκλογές.

Μετά από μια σοβαρή ύφεση και έναν οριακό προϋπολογισμό, ο Όρμπαν δεν έχει πολλά να προσφέρει στο κοινό. Θα μπορούσε, ωστόσο, να παρουσιαστεί ως «ειρηνοποιός», όπως έκανε και κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Αλλά η τακτική του Όρμπαν γυρίζει μπούμεραγκ. Οι πρεσβευτές της ΕΕ θα συζητήσουν την προεδρία και τα πρόσφατα ταξίδια του στη συνάντησή τους την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ως μια πρώτη ένδειξη ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον περιορισμό της προεδρίας της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι πρεσβευτές εξετάζουν να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες την προεδρία της Ουγγαρίας ή ακόμη και να την ανακαλέσουν άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν τη γαλλική αριστερά: Η αναστολή αντιδημοφιλών μέτρων του Μακρόν κίνδυνος για την αξιολόγηση

Σκάφος της Maersk στοχοθετήθηκε από ιπτάμενο αντικείμενο στον Κόλπο του Άντεν

Ιαπωνία: Φονικό κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα – Έξι νεκροί στο Τόκιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουγγαρίας – Μετά, Όρμπαν,oungarias – meta, orban