H Wikipedia τραγουδάει Ελληνικά

MEDIA

Όποιος ασχολείται έστω και λίγο με το Διαδίκτυο γνωρίζει τη Wikipedia. Είναι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, με το ελληνικό της «αδερφάκι» να έχει σήμερα περισσότερα από 110.000 λήμματα.

Σε μία προσπάθεια να εξελιχθεί περισσότερο η ελληνική Wikipedia (Βικιπαίδεια), η Εταιρεία

Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχει και υποστηρίζει την ημερίδα “H Wikipedia τραγουδάει Ελληνικά” που διεξάγεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στις 2 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H ημερίδα οργανώνεται από την Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds, και με την υποστήριξη της ΕΕΛ/ΛΑΚ και της Ελληνικής Κοινότητας της Wikipedia. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί ένα Editathon εμπλουτισμού της Ελληνικής Wikipedia με ήχους από τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής.

Στόχος του Editathon είναι να εμπλουτιστεί η Ελληνική Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, και να δημιουργηθούν ή και να εμπλουτιστούν αντίστοιχα άρθρα στην Wikipedia. Κατά της διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης για τη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, το πρόγραμμα Europeana Sounds και τις νέες πλατφόρμες ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Net7 .

Η Wikipedia είναι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ελληνική Wikipedia έχει σήμερα περισσότερα από 110.000 λήμματα και στόχος είναι να εξελιχθεί, ποσοτικά και ποιοτικά, ώστε να αποτελέσει εργαλείο αναφοράς για τη σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού στη χρήση της εγκυκλοπαίδειας και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια), ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή των πολιτών

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ

H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τιςανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece) και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

WikipediaΒικιπαίδειαημερίδαΕΕΛ/ΛΑΚHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα