HELLENiQ ENERGY: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση 1.100 μαθητών

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο ορατές από ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Φωτιές, πλημμύρες, ανομβρία, ερημοποίηση περιοχών και γενικότερα κάθε μορφής ακραίο καιρικό φαινόμενο παρατηρείται πλέον όλο και συχνότερα σε σημείο να γίνεται «ρουτίνα».

Οι ζημιές για την κοινωνία είναι ανυπολόγιστες καθώς κάθε χρόνο η κλιματική κρίση κοστίζει αμέτρητες

καταστροφές σε δάση, κατοικίες, καλλιέργειες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ζωικό κεφάλαιο και, φυσικά το χειρότερο, σε ανθρώπινες ζωές.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, η ενημέρωση των νέων για ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, είναι περισσότερο από ποτέ, καθοριστικής σημασίας.

Δράσεις που προωθούν την κατανόηση της σημασίας της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη μπορούν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τη νέα γενιά, διασφαλίζοντας ότι θα είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Η ευαισθητοποίηση ειδικά της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό προς τη φύση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναστροφή του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Η διαρκής επένδυση στην εκπαίδευση και η ενεργή εμπλοκή των νέων σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, με στόχο να διαμορφωθεί μια νέα γενιά που θα είναι προσηλωμένη στην προστασία του πλανήτη μας και την προαγωγή της βιωσιμότητας.

Υπό αυτή την έννοια η κατανόηση της δύναμής που έχουν οι νέοι και η υιοθέτηση καλών συνηθειών από αυτούς, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα είναι το μέλλον το δικό τους αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά σήμερα να αντιληφθούν και να εκπαιδευτούν από πολύ νωρίς σε πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον έτσι ώστε οι μελλοντικές αποφάσεις τους σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο να συμβαδίζουν με τις αξίες της περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πνεύμα, φέτος, η HELLENiQ ENERGY με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων στους όμορους στις εγκαταστάσεις της δήμους.

Οι δράσεις στόχο είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητριών και μαθητών για τη σημασία της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp και Εχεδώρου Φύσις ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τόσο στο Θριάσιο Πεδίο και όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.

1100 μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία 7 Δήμων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία, με παιχνίδια και κουίζ γνώσεων, να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και την οικολογική αξία των υδροβιοτόπων.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, τα παιδιά δημιούργησαν χειροποίητες κατασκευές από πηλό, χώμα και σπόρους βοτάνων και αγριολούλουδων, γνωστές ως σποροβόμβες, οι οποίες μπορούν, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, να φυτρώσουν και, ως τροφή, να συμβάλλουν στην επιβίωση των μελισσών.

Οι μικροί μαθητές πέταξαν τις σποροβόμβες στο έδαφος, αφήνοντας το δικό τους θετικό αποτύπωμα για την επιβίωση των μελισσών.

Οι πρωτοβουλίες της HELLENiQ ENERGY, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί.

Ο Όμιλος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο πάρκων στους Δήμους Μεγαρέων και Δέλτα, επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητά του να συμβάλλει στη διαμόρφωση περισσότερο πράσινων, βιώσιμων και ανθεκτικών πόλεων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η HELLENiQ ENERGY αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων.

Οι δράσεις αυτές, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας που στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος.

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα €291 εκατ..

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Διαβάστε επίσης:

Ραφήνα: Προφυλακιστέος ο 38χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό – Αρνείται τις κατηγορίες

Ψυχικό: Στη Μύκονο το «κλειδί» για την εκτέλεση του τοπογράφου; Τι ερευνούν οι αρχές (photos/videos)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» οι συνεργασίες του τοπογράφου – Οι σχέσεις με τη Μύκονο και η καταγγελία για ξυλοδαρμό (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
HELLENiQ ENERGY, Εκπαιδευτικές, 1 100,HELLENiQ ENERGY, ekpaideftikes, 1 100