LIVE: Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

ΕΛΛAΔΑ

 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 941 νέα κρούσματα κορωνοϊού

το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο. Στο κόκκινο η Αττική η οποία σήμερα καταγράφει 526 νέα κρούσματα.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο στην Αττική έχουν κλειδώσει. Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται πλέον σε κρούσματα κορονοϊού. Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται να ανοίξουν σε όλη τη χώρα Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές που προτείνει να παραμείνουν κλειστά.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται για τις «κόκκινες» περιοχές να λειτουργούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων με ραντεβού, με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν οι αγορές να γίνονται με click away.

Οι επιστήμονες προτείνουν να παραμείνουν ανοικτά και τα κομμωτήρια με ραντεβού, όπως λειτουργούν σήμερα.

Εισηγούνται, επίσης, να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όμως να παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές.

Κλειστά προτείνεται να είναι όλα τα καταστήματα τις Κυριακές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται τα μέτρα για τη λειτουργία των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές να εφαρμοστούν από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

ΚορωνοϊόςΕΟΔΥLOCKDOWNHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα