Open: Μυστήριο με το πρόγραμμα του σταθμού στο «παρά ένα» της νέας σεζόν – Αγωνία για το μέλλον

Στο εσωτερικό του Open πιθανόν να είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως θα πορευθεί ο σταθμός τη νέα τηλεοπτική σεζόν, αλλά και εκείνοι δεν έχουν «ανοίξει τα χαρτιά» τους, μέχρι τώρα.

Το κανάλι της Παιανίας τροφοδοτεί την επικαιρότητα λιγότερο για τα σχέδια του σε προγραμματικό επίπεδο, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό.

Τα σενάρια περι αγοραπωλησίας, τα οικονομικά και η προσπάθεια λύσης της αμφιλεγόμενης συνεργασίας με την Barking Well Media

είναι εκείνα που κυριαρχούν.

Το ύψος της επένδυσης, από το 2018 μέχρι τώρα, έχει διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ.

Οικονομικά τα πράγματα είναι ζορισμένα, όπως λέγεται. Η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. τον περασμένο Ιούλιο έλαβε ομολογιακό δάνειο από την Dimera Media Investments, τη  μαμά εταιρεία, περί τo 1,9 εκατ. ευρώ για τακτοποίηση άμεσων – βραχυπρόθεσμών υποχρεώσεων.

Περισσότερο από χρόνο ακούγεται ότι το κανάλι θα «αλλάξει χέρια» είτε μερικώς είτε εξολοκλήρου αλλά εν τέλει παραμένει στα ίδια.

Το σενάριο που ήθελε επιχειρηματικό σχήμα, υπό τον εφοπλιστή -νυν πρόεδρο της ΑΕΚ- Μάριο Ηλιόπουλο δεν φαίνεται να προχωρεί για την ώρα.

Μια τέτοια απόπειρα έχει προκαλέσει και νομικό «πονοκέφαλο» στην ιδιοκτήτρια εταιρεία. Πριν από έναν χρόνο (Ιούνιο 2023) η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. σε ντιλ με την Barking Well Media εκχώρησε την ψυχαγωγία του καναλιού στην εταιρεία παραγωγής του Νίκο Κοκλώνη. Υπήρχε πρόβλεψη μάλιστα εξαγοράς 50% συν μιας μετοχής της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης πάνω στην διετία «εφόσον κριθεί ότι είναι συμφέρουσα μια τέτοια προοπτική» από την Barking Weel. Ταυτοχρόνως παρέμενε στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του σταθμού, Ιβάν Σαββίδη, μια τέτοια κίνηση.

Σήμερα, 14 μήνες αργότερα, 15 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές που βαρύνουν τις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη με τον οποίο η Ραδιοτηλεοπτική που ελέγχει το κανάλι βρίσκεται σε διαιτητικό δικαστήριο για τη λύση της συνεργασίας τους επί της παραγωγής και αξιοποίησης (εμπορικής) του ψυχαγωγικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ ο ειδησεογραφικός τομέας του σταθμού δοκιμάζεται από αθρόες αποχωρήσεις μελών του δυναμικού του. Παρ’ όλα αυτά δείχνει να έχει αποθέματα αντοχών και να πορεύεται, παρα την αβεβαιότητα για την «επόμενη μέρα», όπως άλλωστε ολόκληρο το κανάλι της Παιανίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανθή Βούλγαρη: Αποκαλυπτικό… ατύχημα στην επιστροφή του «Κοινωνία Ώρα Mega» – Άνοιξε το πουκάμισο της παρουσιάστριας (video)

Κατεχόμενα: Οργή του Ερσίν Τατάρ για την σειρά «Famagusta» του Netflix – «Διαστρέβλωση της ιστορίας»

Άρης Πορτοσάλτε: «Πρώτη φορά με δική μου εκπομπή» – Τη Δευτέρα η πρεμιέρα με τη Μαρία Αναστασοπούλου (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Open, Μυστήριο, – Αγωνία,Open, mystirio, – agonia