Politico: Οι 23 νέοι και… περίεργοι ευρωβουλευτές – Η «χασάπισα της Θράκης» και η «θεά του Body shaming»

Το Politico παρουσίασε στην ιστοσελίδα του 23 νέους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ξεχωρίζουν από τις φετινές ευρωεκλογές για τους… λάθους λόγους.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται οι πιο «άγριοι και περίεργοι εκλεγμένοι» τους οποίους αναφέρει με σατιρική διάθεση και μέσα στα ονόματα υπάρχουν και τρία Ελληνικά, μαζί με έναν από την Κύπρο.

Το Kooky Group του Politico

Η ιστοσελίδα ονόμασε την «ομάδα» των 23 ως το Kooky Group

και περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το προφίλ τους. Δείτε τι σχολιάζει για ορισμένους από αυτούς:

Γαλάτω Αλεξανδράκη: «Η χασάπισα της Θράκης»

Με τον τίτλο «η χασάπισα της Θράκης» γίνεται αναφορά στο πρόσωπο της εκλεγμένης ευρωβουλευτής από την Ελληνική Λύση.

«Η κυρία Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μια. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση» σχολιάζει το Politico.

Φρέντης Μπελέρης: Ο φυλακισμένος δήμαρχος

Με τίτλο ο «φυλακισμένος δήμαρχος», η ιστοσελίδα αναφέρει για τον εκλεγμένο της ΝΔ: «Ο Μπελέρης γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της». 

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η θεά του… body shaming 

Για την εκλογή της Λατινοπούλου, σχολιάσει: «Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς Αφροδίτη. Η Λατινοπούλου διαγράφτηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ρατσιστικό σχόλιο για μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα Φωνή της Λογικής, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Φειδίας Παναγιώτου (Κύπρος)

Ο 25χρονος Φειδίας Παναγιώτου είχε γίνει viral με βίντεο στο οποίο είχε τίτλο «στάθηκα όρθιος για 4 ημέρες», ενώ είχε εκατομμύρια προβολές για τα βίντεο «Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει» και «Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν». 

«Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα…» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Πέτρας Γκραζούλις (Λιθουανία)

Μια άλλη… κραυγαλέα περίπτωση είναι ο Λιθουανός Πέτρας Γκραζούλις. Στην πατρίδα του έχει αποβληθεί για 10 χρόνια από τη Βουλή γιατί σε ψηφοφορία πήγε και έριξε ψήφο στη θέση άλλου βουλευτή που απουσίαζε. Επίσης κινείται ποινική διαδικασία σε βάρος του για ομοφοβικά σχόλια»

Γκρέγκορζ Μπράουν (Πολωνία)

Ο καταστροφέας θρησκευτικών συμβόλων. Ακροδεξιός πολιτικός, έχει «συλληφθεί» να καταστρέφει θρησκευτικά σύμβολα εβραίων μέσα στη Βουλή, έχει σχολιάσει το «Φεστιβάλ των Φώτων» ως «σατανιστική τελετή» και γενικά χαρακτηρίζει τους εβραίους ως «εχθρούς της Πολωνίας. Πέρυσι, είχε βανδαλίσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο επειδή είχε σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Ντιάνα Σοσοάτσα (Ρουμανία)

Η αγαπημένη ευρωπαία ευρωβουλευτής της Ρωσίας, χαρακτηρίζεται η Σοσοάτσα από το Politico. Αναφέρει πως έχει «συχνά πάρε δώσε με τις ρωσικές αρχές, η οποία έχει δεχθεί πυρά για τις επισκέψεις της στη ρωσική πρεσβεία και για την υπεράσπιση της επιστροφής σε μια “Μεγάλη Ρουμανία”, το έδαφος της οποίας θα καλύπτει επίσης τμήματα της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης:

Η αλλαγή γαλάζιας φρουράς στην Αχαΐα

Η νέα μάχη των Χανίων στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο στη ζωή από το να ακούς τη λέξη «μπαμπά»

Keywords
Τυχαία Θέματα