Qatargate: Στους γονείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι επεκτείνεται η έρευνα

Στους γονείς του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή, επεκτείνεται η έρευνα καθώς έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ιταλικών Αρχών, οι οικονομικές τους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας ilmessaggero, ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να επεκτείνουν τις έρευνές στους Λουτσιάνο Τζόρτζι, 65 ετών και Ιόλε Βάλλι, 69 ετών.

Ειδικότερα, ερευνάται η απόκτηση ενός ακινήτου στις Βρυξέλλες,

η οποία πιθανόν να συνδέεται με κάποιες μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς του πατέρα του και της μητέρας του.

Στο στόχαστρο, βρίσκονται τρεις μεταφορές που έγιναν πριν από λίγους μήνες: δύο των 40 χιλιάδων ευρώ που αποδίδονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς που είναι στο όνομα των γονέων του και μία άλλη των 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο Μισέλ Κλεζ θεωρεί πως οι συναλλαγές είναι ύποπτες και σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του Τζόρτζι στο Abbiategrasso και να κληθούν για κατάθεση οι γονείς του και όποιοι άλλοι χρησιμοποιούν αυτόν το χώρο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Verita, οι βελγικές Αρχές εξετάζουν ορισμένες εταιρικές κινήσεις που φέρεται να οργανώθηκαν από τον 35χρονο μαζί με την λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι.

Αυτές αφορούν στη σύσταση μιας εταιρείας, της Equality Consultancy, στο όνομα του πατέρα του Τζιόρτζι (κάτοχος του 70%), του μικρότερου αδελφού του, Στέφανο, (κάτοχος του 25%) και της Μπελίνι (κάτοχος του 5%) το 2018.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας της, με ισολογισμό 102.500 ευρώ, οι Τζόρτζι αφήνουν την εταιρεία στα χέρια ενός συνεργάτη του πατέρα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενός αγνώστου – μέχρι στιγμής – ατόμου, με το όνομα Manfred Forte, και της Μπελίνι (με ποσοστά 40%, 40% και 20% αντίστοιχα).

Μετά τη μεταβίβαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έμεινε για πολύ καιρό ενεργή. Μετά τον δεύτερο χρόνο, και με ζημία 51 χιλιάδες ευρώ, τέθηκε σε εκκαθάριση και σήμερα η εταιρεία δεν υπάρχει.

Το περίεργο είναι ότι η εταιρεία άλλαξε χέρια ακριβώς τις ημέρες κατά τις οποίες ο Παντσέρι – ο οποίος δεν είχε επανεκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- ιδρύει τη ΜΚΟ του με το όνομα “Fight Impunity” στις Βρυξέλλες, της οποίας ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι «ανώτερος σύμβουλος».

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφοι υπέρ του Snoop Dogg για να αποκτήσει το Twitter

Liberation: Τα οικονομικά και πολιτικά οφέλη του Κατάρ από το Μουντιάλ (Photos/Video)

Βρετανία: O πρίγκιπας Ουίλιαμ πήγε… χωρίς την Κέιτ σε γάμο της πρώην του (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα