Reuters: Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις με τους βομβητές

Την ώρα που επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, η Χεζμπολάχ έκανε γνωστές τις επιπτώσεις που είχαν οι εκρήξεις των βομβητών στα μέλη της.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν αξιωματούχοι της και με όσα αναφέρει το Reuters, πάνω από 1.500 μαχητές οι οποίοι πλέον τέθηκαν εκτός δράσης καθώς είτε τυφλώθηκαν, είτε ακρωτηριάστηκαν τα χέρια τους από τις επιθέσεις με τους βομβητές. Αριθμός, που κατά την Χεζμπολάχ είναι μικρός, καθώς λέει πως διαθέτει

100.000 μαχητές.

Οι επιθέσεις, αν και δεν τις έχει παραδεχτεί το Ισραήλ, είχαν στόχο κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ.

Παρά τις επιθέσεις ωστόσο, η Χεζμπολάχ συνεχίζει την προσπάθεια να απαντήσει στα απανωτά χτυπήματα του Ισραήλ, στα νότια του Λιβάνου.

Για πρώτη φορά εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο κατά του Τελ Αβίβ, τον οποίο αναχαίτησαν οι Ισραηλινοί και στη συνέχεια απάντησαν με νέα επίθεση στα βόρεια του Λιβάνου. 

Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στο μεταξύ κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν ότι επλήγη το χωριό Μααϊσράχ, το οποίο αποτελείται στην πλειονότητά του από χριστιανούς.

Διαβάστε επίσης:

Άρχισαν οι αντιδράσεις στην Ευρώπη για το Ισραήλ: «Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, προστατεύοντας τους άμαχους» είπε η Μελόνι

Ιταλία: Άνδρας δολοφόνησε σύζυγο και κόρη, τραυμάτισε άλλους 4 και στην συνέχεια αυτοκτόνησε

Δύο ρεκόρ Γκίνες για τον έφηβο με τα μεγαλύτερα χέρια και πόδια στον κόσμο! (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα