«TV Queen»: Τηλεόραση σαν να είμαστε στο 1990

Η αλχημεία που άνθησε στον Μεσαίωνα ήταν μια εξερευνητική τεχνουργία και πρακτική, η οποία εφαρμόστηκε καταρχήν στους αρχαίους χρόνους.

Οι αλχημιστές επεδίωκαν στην ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου, της μυθικής ουσίας που θα μετέτρεπε μη πολύτιμα μέταλλα σε χρυσό. Στόχευαν επίσης στην παρασκευή του ελιξίριου της ζωής.

Το «TV Queen» το οποίο άρχισε χθες τη νύχτα στο Open θα κάνει τις αλχημείες του ώστε να «παραδώσει» στην ελληνική τηλεόραση, όπως υποστηρίζει, την επόμενη «βασίλισσά» της.

Κατά τα λοιπά το κανάλι προτείνει ένα καθαρόαιμο ριάλιτι το οποίο κομίζει

όλα εκείνα τα συστατικά στα οποία διακρίθηκαν τα «πρωτοπορα» του είδους (πχ Big Brother, Fame story, Bar κλπ) και σήμερα ελάχιστα αφορούν.

Η έναρξη ήταν ένα ζωντανό πρόγραμμα – εξουθενωτικής – διάρκειας τρεισήμισι ωρών και τριών δευτερολέπτων (με τις διαφημίσεις).

Ένα πρόγραμμα το οποίο, με πρόσχημα ότι θα «σμιλέψει» νέες γυναίκες ώστε να αναδειχθεί μέσα από «εκπαίδευση» και καθοδήγηση μια τηλεοπτική «βασίλισσα», θα καλύψει τις ανάγκες του καναλιού για «φρέσκο» πρόγραμμα (με παλιά υλικά όμως ) ως το τέλος της σεζόν στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Τα πάντα στην υπερβολή. 17 γυναίκες έπειτα από ένα σόου που συντήρησε πλήθος από στερεότυπα, κλείστηκαν σαν χαμστεράκια σε ένα «σπιτι» για να αναπτυχθούν όλες εκείνες οι μη φυσιολογικές συνθήκες για συμπεριφορές οι οποίες στην κοινωνική τους ζωή δεν θα εκδηλώνονταν ή κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα αναδεικνύονταν, δεν θα μεγεθύνονταν. Δεν θα προβάλλονταν ως φυσιολογικές».

Ήταν ένα σόου με μεγαλοστομίες, προφανώς, με κακά κείμενα, δυστυχώς, για την παρουσιάστρια, Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία με την εμπειρία του προηγούμενου στραπάτσου της στον Σκάι, από το άγχος της ήδη στα πρώτα 11,5 λεπτά της εκπομπής είχε πει εννέα φορές τη λέξη «λοιπόν».
Ακούστηκαν υπερφίαλες φράσεις:

«Είναι η στιγμή που η τηλεόραση ασχολείται και μιλάει με τον εαυτό της», είπε η Μαλέσκου. Μα αυτό συμβαίνει τουλάχιστον εδώ και μια 20ετία. Άλλωστε ίδιον της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης είναι η αυτοαναφορικότητα και η ομφαλοσκόπιση.

Η μισή τηλεόραση ασχολείται και συνδιαλέγεται με την άλλη μισή.

Οι πρωινές – μεσημεριανές εκπομπές, ασχολούνται με ότι συνέβη στην βραδινή ζώνη προγραμμάτων και με τα σχόλια που έκαναν παρουσιαστές και πανελίστες στα σχόλια που έκαναν άλλοι παρουσιαστές και πανελίστες για τους πρώτους (παρουσιαστές και πανελίστες).

«Δεν υπάρχει πιο ωραία στιγμή από αυτήν καθώς έχουμε μεγάλη ανάγκη από την επόμενη TV Queen» είπε η Έλενα Χριστοπούλου, μια εκ των «καθηγητών»- κριτών του ριάλιτι.

Μα ήδη η τηλεόραση παράγει παρουσιάστριες (και πανελίστριες) περισσότερες από όσες μπορεί να καταναλώσει.

Στο «ζωντανό» πρόγραμμα υπήρχαν τεχνικά προβλήματα – χωρίς να αποτελεί άλλοθι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του για ένα κατά τα λοιπά προετοιμασμένο προϊόν.

Όμως λίγη σημασία είχαν μπροστά σε αυτά που προβλήθηκαν. Ακόμα και οι ενδυματολογικές εμφανίσεις των 17 νέων γυναικών-«πειραματόζωων» του ριάλιτι ήταν εκτός πραγματικότητας και πιθανόν και εκτός των επιλογών τους στην κανονική ζωή τους.

Το κανάλι προσπαθεί να «γεμίσει» χρόνο από το πρόγραμμα του με οικονομικό περιεχόμενο. Θα μπορούσε να το κάνει χωρίς συνάμα να είναι και φτηνό.

Αν όμως το προτείνει ως fast food τηλεοπτική «τροφή» τότε είναι τίμιο καταναλωτικό προϊόν γρήγορου- πρόχειρου- τηλεοπτικού «φαγητού».

Διαβάστε επίσης

Ο Χατζηνικολάου συνεχίζει και την επόμενη σεζόν την συνεργασία του με τον ΑΝΤ1

Η Μεγάλη Εβδομάδα στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ

Αναστασοπούλου σε Παπαδάκη: «Θα χωρίσουμε για λίγο τα τσανάκια μας» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
TV Queen, Τηλεόραση, 1990,TV Queen, tileorasi, 1990