Washington Post: Ξαφνική παραίτηση της διευθύντριας της ιστορικής εφημερίδας

Η διευθύντρια της Washington Post, Σάλι Μπάζμπι, παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι μιας από τις πιο ιστορικές εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Μπάζμπι θα αντικατασταθεί από τον Ματ Μάρεϊ, πρώην αρχισυντάκτη της Wall Street Journal, μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024 τον Νοέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της την Κυριακή.

Ο Ρόμπερτ Γουίνετ, αναπληρωτής εκδότης στην Telegraph

Media Group με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, θα αναλάβει τον κορυφαίο ρόλο, ανέφερε η εφημερίδα. Η Post ανακοίνωσε επίσης ότι θα εγκαινιάσει «ένα νέο τμήμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας» που θα επικεντρώνεται στη δημοσιογραφία υπηρεσιών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θα απευθύνεται στο κοινό που θέλει να καταναλώνει και να πληρώνει για τις ειδήσεις με διαφορετικό τρόπο από το παραδοσιακό μοντέλο.

Δεν δόθηκε κάποιος λόγος για την αποχώρηση της Μπάζμπι, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης Ουίλιαμ Λιούις, ο οποίος εντάχθηκε στην Post τον Ιανουάριο, περιέγραψε την Μπάζμπι ως «απίστευτη ηγέτιδα και εξαιρετικά ταλαντούχο στέλεχος των μέσων ενημέρωσης που θα μας λείψει πολύ. Της εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Μάρεϊ δήλωσε ότι ήταν «μεγάλη τιμή» να αναλάβει το ρόλο και ευχαρίστησε την Μπαζμπι για την ηγεσία της. «Είμαι ενθουσιασμένος από το όραμα του Ουίλ και του Τζεφ για την επόμενη μέρα ανάπτυξης και επανεφεύρεσης της The Post και ανυπομονώ να ξεκινήσω», είπε, αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της Post, τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπεζος.

Ο ανασχηματισμός έρχεται καθώς η Post, όπως και άλλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης, καταγράφει μειωμένα έσοδα. Τον περασμένο μήνα, ο Λιούς είπε σε μια συνάντηση της εταιρείας στο δημαρχείο ότι η εφημερίδα έχανε συνδρομητές και έχασε 77 εκατ. δολάρια πέρυσι. «Για να μιλήσω ειλικρινά, είμαστε σε μια τρύπα, και είμαστε εδώ και αρκετό καιρό», είπε ο Λιούις στους υπαλλήλους, σύμφωνα με την Post.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάκαμψη των οικονομικών της έκδοσης, ο Λιούις πρότεινε τη δημιουργία ενός προγράμματος μελών και επιπέδων συνδρομής με την ονομασία Post Pro και Post Plus. Η Μπάζμπι, η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην 144χρονη ιστορία της Post, ανέλαβε τη θέση της από τον Μάρτι Μπάρον το 2021, μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο Associated Press. Υπό την ηγεσία της η Post κέρδισε έξι βραβεία Πούλιτζερ, εκ των οποίων τρία τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης

Σύνθια Σάπικα για το… on air κόψιμο των μαλλιών της: «Τα παιδιά μου με ενθάρρυναν να το κάνω»

Πέθανε ο οπερατέρ του ΣΚΑΪ Σάββας Αϊδινίδης

Τηλεόραση με σημάδια γήρατος: 65χρονος ο μέσος τηλεθεατής στις ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα