X.A.: «Profit taking» με στόχο τον τραπεζικό κλάδο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Απόλυτα αναμενόμενη θεωρούν τη σημερινή διόρθωση οι περισσότεροι αναλυτές, ενώ για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη η άρνηση του γενικού δείκτη να δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 814 μονάδων”, ανέφερε ο επίλογος του ενδοσυνεδριακού σχολίου, όμως η ένταση των κινήσεων κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, προς το τέλος της συνεδρίασης, είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του γενικού δείκτη, οριακά χαμηλότερα από το τεχνικά ζητούμενο.

Επιβαρυντικό ρόλο στην ψυχολογία των ενεργών παικτών έπαιξε και η ανακοίνωση του ΑΕΠ

α΄ τριμήνου. Με χαμηλότερο ρυθμό, σε σχέση με τις προσδοκίες, έτρεξε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ρυθμό ανάπτυξης 0,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση (στοιχεία χωρίς εποχική διόρθωση), ποσοστό το οποίο διαμορφώνεται σε 1,3% μετά τις εποχικές διορθώσεις, ενώ σε τριμηνιαία βάση, καταγράφεται άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,2%, μετά από εποχική διόρθωση (μεταβολή -0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2018).

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 837,15 (+0,04%) και 811,13 μονάδων (-3,07%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 813,33 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,81%.

Ο τζίρος στα 113 εκατ., από τα οποία τα 6,3 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

χρηματιστήριοδείκτεςΑΕΠHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα