Αυστρία: Η Κρατική Όπερα της Βιέννης βασανίζει και ενθαρρύνει τους μαθητές να καπνίζουν για να είναι... «fit»

ΚΟΣΜΟΣ

 

Απάνθρωπες μεθόδους που περισσότερο θυμίζουν βασανιστήρια φαίνεται ότι επιστρατεύει η Ακαδημία Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, βασανίζοντας τους μικρούς χορευτές προκειμένου να είναι είναι fit και να έχουν άριστη απόδοση στη σκηνή.

Η Ακαδημία ενθάρρυνε, μεταξύ άλλων, τα παιδιά να καπνίζουν για να ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους.

Δεν πρόκειται για fake news, καθώς την είδηση μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ

και μάλιστα επικαλούμενα πορίσματα αυστριακής έρευνας που διεξήχθη ύστερα από καταγγελίες καθηγητών της σχολής όπως και μαθητών.

Ειδική επιτροπή ερευνά τις καταγγελίες ότι η ακαδημία έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών της.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι νεαροί χορευτές εκτίθεντο σε μια σκληρή ρουτίνα προπόνησης, εκπαίδευσης και παραστάσεων.

Η επικεφαλής της Επιτροπής Σουζάν Ρέιντλ-Κράουσκοπφ δήλωσε ότι οι δάσκαλοι τούς φώναζαν με το μικρό τους όνομα και με το...νούμερο των ρούχων τους.

«Είναι σαφές ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τις διακρίσεις, την παραμέληση και τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία τους», αναφέρει η έκθεση.

Προσθέτει ακόμη ότι ο φόρτος από την εκγύμναση των χορευτών ήταν ανεξέλεγκτος και «έθετε σε κίνδυνο την φυσική τους κατάσταση».

Απαντώντας η Κρατική Όπερα της Βιένης διευκρίνισε ότι έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των μαθητών και ότι θα μελετήσει την έκθεση προτού δώσει την πλήρη απάντησή της.

Η ακαδημία, η οποία συστάθηκε το 1771, είναι μια από τις σημαντικότερες σχολές μπαλέτου της Ευρώπης. Πολλοί από τους αποφοίτους της ανήκουν σήμερα σε οργανισμούς όπως το London's Royal ballet και το New York's American Ballet Theatre.

Το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο όταν η αυστριακή εφημερίδα Falter δημοσίευσε μια έρευνα, η οποία υποστήριζε ότι κάποιοι νεαροί χορευτές ήταν σωματικά καταβεβλημένοι και είχαν γρατζουνιές, ενώ άλλοι δέχονταν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε την επείγουσα λήψη μέτρων για την επίλυση του ζητήματος.

Η απάντηση της Ακαδημίας στις καταγγελίες

Ως απάντηση στα «βασανιστήρια» των χορευτών στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας κουλτούρας κακοποίησης από την πλευρά της Ακαδημίας, η Κρατική Όπερα της Βιέννης ανέφερε ότι είχε ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των χορευτών και ότι θα μελετήσει την έκθεση προτού δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση.

Η Ακαδημία Μπαλέτου στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, που δημιουργήθηκε το 1771, θεωρείται μία από τις πιο διάσημες σχολές μπαλέτου στην Ευρώπη.

Πολλοί από τους χορευτές της βρίσκονται στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Αμερικανικό Μπαλέτο της Νέας Υόρκης.

Το σκάνδαλο είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας της τον περασμένο Απρίλιο όταν η αυστριακή εφημερίδα «Falter» έφερε στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες,σύμφωνες με τις οποίες ορισμένοι νεαροί χορευτές ισχυρίζονταν ότι έφεραν τραύματα και γρατσουνιές και άλλοι ότι χλευάζονταν για τη φυσική τους κατάσταση.

Ο υπουργός Πολιτισμός της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σκάλενμπεργκ είχε ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα μετά από τις την διαλεύκανση της υπόθεση.

ΑυστρίαΚρατικής ΌπεραΒιένημαθητέςκάπνισμαβασανιστήριαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα