Αυξάνονται οι παγκοσμίως οι αγορές μέσω καρτών - 390 δισ. συναλλαγές το 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 9% αυξήθηκαν παγκοσμίως πέρυσι οι πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και άλλες μεθόδους χωρίς τη χρήση μετρητών, με τις συναλλαγές αυτές να φθάνουν τα 390 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Παγκόσμια Έκθεση Πληρωμών για το 2015 περιλαμβάνει μια εκτίμηση για τις περυσινές συναλλαγές και λεπτομερή στοιχεία για ένα έτος νωρίτερα. Βάσει της έκθεσης αυτής, οι κάτοικοι της Φινλανδίας έκαναν κατά μέσο όρο 450 κατά κεφαλήν πληρωμές χωρίς τη χρήση μετρητών το 2013, περισσότερες από τους κατοίκους κάθε άλλης χώρας, χάρη στις καινοτομίες των

συστημάτων πληρωμής, την ισχυρή οικονομία και τις ιδιωτικές δαπάνες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα επίσης ενθαρρύνουν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την έκθεση, βρίσκονται οι κάτοικοι των ΗΠΑ, με 390 κατά κεφαλήν συναλλαγές χωρίς τη χρήση μετρητών το 2013, ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, της Δανίας, της Νότιας Κορέας και της Σουηδίας.

Ολοένα και περισσότερες πληρωμές γίνονται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες αυξάνονται καθώς ο κόσμος στρέφεται σε τραπεζικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσω κινητού τηλεφώνου, στις κάρτες για ανέπαφες συναλλαγές και άλλες καινοτομίες αντί για τη χρήση μετρητών.

Η έκθεση, που συντάσσουν από κοινού η Capgemini και η Royal Bank of Scotland, εκτιμά ότι πέρυσι έγιναν 390 δισεκατομμύρια πληρωμές χωρίς τη χρήση μετρητών, αυξημένες κατά 9% σε σχέση με το 2013 και κατά 45% σε σχέση με το 2009.

Οι κάτοικοι της Κίνας έκαναν κατά μέσο λιγότερες από 50 συναλλαγές χωρίς μετρητά ανά άτομο το 2013, με τον αριθμό αυτό να είναι αυξημένος κατά 37% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, η χρήση των επιταγών συνεχίζει να φθίνει. Οι συναλλαγές με επιταγές μειώθηκαν κατά 11% το 2013 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, αντιστοιχώντας στο 4% των συναλλαγών χωρίς μετρητά στην Ευρώπη και στο 13% στη Βόρεια Αμερική, από 7% και 22% αντίστοιχα το 2009.

κάρτεςπιστωτικές κάρτεςσυναλλαγέςΑγορέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα