Αμηχανία Γεωργιάδη για τους… χαριεντισμούς: «Δεν είπε για τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης» (Video)

Προβληματισμό και αμηχανία έχει προκαλέσει στη ΝΔ η εξελισσόμενη κόντρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, η οποία φαίνεται ότι προκαλεί ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την ατάκα Μητσοτάκη περί «χαριεντισμών», προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις λέγοντας μάλιστα ότι «δεν είπε για τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης» και όταν ρωτήθηκε γιατί αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός, ακόμα πιο αμήχανα σημείωσε ότι «σχολίασαν κάτι κύκλοι Σαμαρά, δεν ξέρω τι κύκλοι».

«Αν με ρωτάτε, έχει πραγματικό ζήτημα η ΝΔ; Δεν έχει. Γιατί παραπολιτικά δεν μπορώ να σχολιάσω», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τους στόχους του πρώην πρωθυπουργού περιορίστηκε να πει: «Να καλέσετε τον Σαμαρά να τον ρωτήσετε», επιμένοντας στη γραμμή, «εμένα μου αρέσει να μιλάω πολιτικά και όχι παραπολιτικά. Κύκλους και αυτά, δε σχολιάζω». Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει ότι «ο σεβασμός που έχω στον Σαμαρά δεν αλλάζει» και υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στην Κύπρο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά απέρριψε τις ανησυχίες Σαμαρά για τα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι «απαντώ, όχι στον κ. Σαμαρά, αλλά σε αυτά που διαρρέονται, σε ένα κλίμα γενικό περί υποχώρησης. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται θέματα κυριαρχίας», ενώ σε πιο προσωπικό επίπεδο δήλωσε ότι «για μένα κόκκινη γραμμή είναι η αμφισβήτηση του πατριωτισμού του πρωθυπουργού. Εγώ δεν είπα τον Τσίπρα με τις Πρέσπες μειοδότη. Αμφισβήτηση του πατριωτισμού του εκάστοτε πρωθυπουργού δεν δύναται να υπάρχει».

Διαβάστε επίσης

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν θα διώξει κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης αν επανεκλεγεί»

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σημαίνει το χαστούκι στους 87 από την επιτροπή δεοντολογίας – «Το συνέδριο αποφασίζει οριστικά»

Μητσοτάκης – Σαμαράς και επισήμως πόλεμος: Το σενάριο της διαγραφής και η διαφορετική στάση για Καραμανλή

Keywords
Τυχαία Θέματα