Αν δεν υπάρχει υποψηφιότητα Κασσελάκη γιατί το πόθεν έσχες του είναι «κρεμασμένο» στο site του ΣΥΡΙΖΑ;

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στη μάχη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έληξε (τυπικά) χθες, 24 Οκτωβρίου.

Η κεντρική επιτροπή είχε θέσει αυτή την προθεσμία, άγνωστο γιατί. Συνήθως οι υποψηφιότητες κατατίθενται επισήμως και τελεσίδικα στο συνέδριο, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα να τις εγκρίνει ή να τις απορρίψει.

Για παράδειγμα, η υποψηφιότητα Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 2023 κατατέθηκε στο διαρκές συνέδριο, στις 2 Σεπτεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες τότε.

Κατά

ένα περίεργο τρόπο, η αγωνιούσα συγκυριακή πλειοψηφία της κεντρικής επιτροπής έθεσε μία άσχετη στην πραγματικότητα ημερομηνία, ως καταληκτική για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Και με αφορμή αυτή τη διαδικασία ξεκίνησε πάλι μία φιλολογία περί «μη κατάθεσης υποψηφιότητας Κασσελάκη». Ο οποίος, σύμφωνα με τον αστικό μύθο που αναπτύσσεται -όχι και τόσο μυστηριωδώς πάντως – φλερτάρει με νέο κόμμα. Ε, αφού δεν κατέθεσε υποψηφιότητα, πάει να κάνει νέο κόμμα, σου λέει!

Τέτοια στρεψοδικία δύσκολα συναντά κανείς. Διότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική:

–  Ο Κασσελάκης κατέθεσε υποψηφιότητα κανονικά, όπως προβλέπουν όλες οι διαδικασίες της κεντρικής επιτροπής. Και μάλιστα σε δύο συνεδριάσεις της κεντρικής επιτροπής.

–  Δηλαδή κατέθεσε έναν αριθμό υπογραφών, πολύ μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο (87 έναντι 30).

–  Κατέθεσε και το πόθεν έσχες, όπως ζητήθηκε απ’ όλους τους υποψηφίους. Γι΄αυτό και το πόθεν έσχες παραμένει στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ στη σελίδα με τους υποψηφίους! Αν δεν έχει κατατεθεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη τότε τι ακριβώς κάνει εκεί, μέχρι και σήμερα 25 Οκτωβρίου, το πόθεν ενός μη υποψήφιου;

–  Γνωρίζουν άπαντες ότι στο συνέδριο θα τεθεί το θέμα των υποψηφιοτήτων. Γενικά και ειδικά. Και για τον Κασσελάκη, αλλά μπορεί για οποιονδήποτε και οποιαδήποτε. Διότι αυτή ακριβώς είναι μία αρμοδιότητα του συνεδρίου. Όπως γινόταν πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ – για παράδειγμα και το 2003 και το 2010, πέρα από το 2023, εμφανίστηκαν, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν υποψηφιότητες μέσα στο συνέδριο.  

–  Το ότι η κεντρική επιτροπή θεωρεί ότι ο Κασσελάκης δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, είναι μία θέση/εισήγηση στο συνέδριο, που προφανώς με τη δέουσα προσοχή θα συζητηθεί και θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί. Διότι το συνέδριο είναι που ελέγχει τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, καθώς κανέναν όργανο σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ανέλεγκτο.

–  Η φιλολογία περί νέου κόμματος εκφράζει μάλλον μία ευχή των αντιπάλων του Κασσελάκη, ως η πλέον «λυτρωτική» για τους ίδιους επιλογή του απομακρυνθέντος προέδρου. Καλές οι ευχές, αλλά έχο9υν ένα κακό: Η πραγματοποίησή τους δεν εξαρτάται από αυτούς που τις κάνουν, αλλά από εκείνους στους οποίους απευθύνονται. Και ο Κασσελάκης διεκδικεί να εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι να φτιάξει νέο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

«Γαλλικά» από τον Λαβρόφ: Ξέχασε τη… διπλωματία όταν τον πάτησαν στο πόδι (Video)

Από που παίρνει ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ – Τα στοιχεία από τις μετακινήσεις που εντυπωσιάζουν    

Χατζηδάκης στο CNBC: Η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι το μήνυμά μας προς τις αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ,kasselaki, syriza