Αναμνηστική στους 4 μήνες εισηγείται ο πρωθυπουργός

Οι αναμνηστικές δόσεις φαίνεται ότι θα γίνονται στο τετράμηνο πλέον μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού στην επιτροπή (!) από το βήμα της Βουλής…

«Έχω ζητήσει από την επιτροπή εμβολιασμών να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης», τονίζοντας μάλιστα ότι, εφόσον υπάρξει τέτοια εισήγηση των ειδικών, ενδεχομένως θα μπορούσε να ανοίξει η αναμνηστική δόση ακόμη και στους τέσσερις μήνες.

Εδώ βέβαια τίθεται ένα ερώτημα, ποιος εισηγείται σε ποιον! Η επιτροπή στην Κυβέρνηση, ή η Κυβέρνηση στην επιτροπή;

Όπως και να έχει πάντως ο Κυριάκος

Μητσοτάκης συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος την ομιλία του αφήνοντας και άλλες αιχμές για την επιτροπή. Υποστήριξε ότι οι προβλέψεις των «ειδικών» για το τείχος ανοσίας έπεσαν έξω!!!

«Φτάσαμε στο 83% των συμπολιτών μας άνω των 60 που έχουν εμβολιαστεί. Τρεις στους τέσσερις άνω των 18 έχουν κάνει αυτή την επιλογή. Πάμε καλύτερα αλλά όχι όσο χρειάζεται για να βάλουμε τίτλους τέλους. Δυστυχώς κυρία Γκάγκα έπεσαν έξω οι προβλέψεις (των ειδικών) ότι με 70% θα χτίσουμε τείχος ανοσίας. Πρέπει να πάμε σε υψηλότερα ποσοστά», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης περίεργη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα. Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν όμως είναι έτσι, αν η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο αποτελεσματική και εκτός ΜΕΘ, τότε, πολύ απλά, δεν χρειαζόμαστε απαραιτήτως ΜΕΘ!!!

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού φαίνεται ότι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού είναι η επέκταση του μέτρου για όλους τους πολίτες.

Άλλωστε ήδη αρκετά κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της.

Θυμίζουμε ότι μετά τον Μάκη Βορίδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονομου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για πολίτες που είναι κάτω των 60 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο στη Γερμανία – Lockdown για τους ανεμβολίαστους

Τουρκία: Ο Ερντογάν άλλαξε… νύχτα υπουργό Οικονομικών

Στην Κύπρο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος – Η ατζέντα της επίσκεψης (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα