Αναζητείται λύση στο ζήτημα μισθοδοσίας σε Αυγή και Στο Κόκκινο – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και έγκαιρη και σταθερή καταβολή δεδουλευμένων και επιδομάτων ζητούν οι εργαζόμενοι σε εφημερίδα, ιστοσελίδα και ραδιοσταθμό όπως αποσαφήνισαν σε σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. της εταιρείας και τους διευθυντές των Μέσων, παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

η οποία καταδίκασε τις απολύσεις στο Κόκκινο.

Για να επανέλθουν σε διαδικασία διαλόγου με την διοίκηση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι σε αυτά, δια των εκπροσώπων τους, θέτουν ως βασικές προϋποθέσεις τα ακόλουθα:

*Οι εργαζόμενοι/ες δεν μπορούμε να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για οποιοδήποτε σχέδιο βιωσιμότητας, όντας απλήρωτοι/ες ή υπό την απειλή μη καταβολής των μισθών. Ο διάλογος για να είναι στοιχειωδώς έντιμος προϋποθέτει την έγκαιρη και σταθερή καταβολή των επιδομάτων και των δεδουλευμένων.

*Οι λύσεις που θα βρεθούν για τη μείωση του κόστους δεν μπορεί να περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, απολύσεις ή δήθεν «συναινετικές αποχωρήσεις» μετά από πίεση προς τους/τις εργαζόμενους/ες όπως συνέβη στον 105.5 Στο Κόκκινο.

Από την πλευρά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου δόθηκε η διαβεβαίωση, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, ότι θα αναζητηθεί λύση στο ζήτημα της μισθοδοσίας, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει στο εξής κάποια απόπειρα «ατομικής-προσωπικής διευθέτησης» με πρωτοβουλία της διοίκησης ή απόλυση.

«Οι εργαζόμενοι/ες περιμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων και την πρόταση βιωσιμότητας προκειμένου να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τα Μέσα, και τα ζωντανά κύτταρά τους, που είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά», αναφέρει στο «κλείσιμο» της η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν οι Γιάννης Ανδρουλιδάκης (εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ στο ραδιοσταθμό  105.5 Στο Κόκκινο), Ηρώ Κουμεντάκου (εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ στον ραδιοσταθμό), Νίκος Μορφονιός (εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στην Αυγή) Σταυρούλα Πουλημένη (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΜΘ, 91.4 Στο Κόκκινο) και Χρήστος Τζίφας (εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ στην Αυγή).

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Πρωτοπορία από την ΕΡΤ1 λόγω της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή

Action 24: Πρωινή ενημέρωση τα Σαββατοκύριακα με Δημήτρη Καμπουράκη – Βαγγέλη Γιακουμή από τέλος Αυγούστου

ΕΡΤ1 και Alpha ξεχώρισαν στην τηλεθέαση του Σαββατοκύριακου

Keywords
Τυχαία Θέματα