Ανδρέας Βγενόπουλος: Ο άνθρωπος που άγγιξε την κορυφή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίσως τελικά να έχουν δίκαιο αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν καλύτερος νομικός από επιχειρηματίας. Ο άλλοτε παντοδύναμος επικεφαλής της MIG, που πολλά μιντιακά τζάκια τον έβλεπαν ακόμη και πρωθυπουργό πριν μερικά χρόνια, «έφυγε» σήμερα το πρωί.

Με την αυτοκρατορία του να έχει εξανεμιστεί, ο ίδιος είχε κλειστεί στο αρχηγείο του στην Εκάλη διεξάγοντας έναν πόλεμο αγωγών και ανακοινώσεων κατά του Κυπριακού (εσχάτως και του Ελληνικού) Δημοσίου, αλλά και πρακτικά εναντίον οποιουδήποτε…

μιλούσε για τη διαχείριση της πάλαι ποτέ Marfin Λαϊκής τράπεζας.

Το ερώτημα ήταν αν ο παλιός αθλητής του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις τεχνικές της άμυνας που έμαθε στην ξιφασκία, ή θα έπεφτε… ιδιαίτερα μετα την εισβολή των αρχών στο ίδιο του το σπίτι πριν μερικούς μήνες.

Persona non grata, στην Κύπρο, ο Βγενόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με αγωγή από την (πρώην πλέον) Λαϊκή Τράπεζα, αλλά και τα προκαταρκτικά διατάγματα, παγκόσμιας εμβέλειας για το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων σε ύψος 3,9 δισ. ευρώ! Εκεί δηλαδή που τοποθετούν οι Κύπριοι τη ζημιά που υπέστησαν εξ αιτίας του. Ο ίδιος απαντούσε ότι πρόκειται για «αστειότητες», ζητούσε να καταθέσουν όλοι όσοι μιλούν για σκάνδαλα στην τράπεζα της οποίας υπήρξε επικεφαλής και προχώρησε σε προσφυγή κατά του κυπριακού δημοσίου σε διεθνές δικαστήριο ζητώντας πίσω 1 δισ.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

Ανδρέας ΒγενόπουλοςMarfinεπιχειρηματίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα